L’empar del Síndic de Greuges, que sens dubte inclourà en el seu informe anual als Corts Valencianes, resumeix:

“Que en contestació als escrits presentats per l’autor de la queixa, dicte i notifique la corresponent resolució motivada, responent a totes les qüestions plantejades en els mateixos i facilitant la informació sol·licitada. Si aquesta no existeix, s’haurà d’afirmar clarament”.

Com a veí (Luis Poveda), he hagut d’acudir al Síndic de Greuges pel desistiment en les contestacions del govern municipal que lidera Elia Verdevio i per la vulneració del dret a la informació i a l’atenció no rebuda.

Obligació de contestar entre un i tres mesos, depén dels casos

Per això, el Síndic de Greuges entén que el termini màxim perquè l’administració municipal conteste al veí que sol·licita la informació sobre algunes accions del govern municipal no sols no s’han complit, sinó que en la majoria ni tan sols hi ha hagut resposta, perquè quan ho ha fet ha sigut: “després del requeriment del Síndic de Greuges a l’Ajuntament”.

El Síndic arriba a manifestar, sobre els 3 mesos de termini per a contestar, que “és molt important respectar aquest termini, ja que, en cas contrari, la informació pública sol·licitada pot perdre interés o utilitat. No cap, per tant, retardar la contestació permetent el pas de diversos mesos sense respondre res al sol·licitant de la informació”.

El Síndic de Greuges, acaba RECOMANANT a l’Ajuntament:

“Que en contestació als escrits presentats per l’autor de la queixa, dicte i notifique la corresponent resolució motivada en contestació als escrits presentats per l’autor de la, responent a totes les qüestions plantejades en els mateixos i facilitant la informació sol·licitada. Si no existeix, s’haurà d’afirmar clarament”

Les sol·licituds per mi presentades, han tingut relació amb assumptes com l’existència d’una Torre Elèctrica que, a la meua entendre, podria interrompre el trànsit a la urbanització Camí Paterna. Altres relacionats amb partides aprovades en el seu moment per a la il·luminació a la urbanització, que no han sigut executades i sol·licitava informació sobre la destinació d’aquestes. Qüestions relacionades amb els residus urbans- fems-, situació moltes vegades denunciada públicament.

En definitiva, vull mostrar la meua satisfacció i recordar que: “L’actuació del govern municipal que dirigeix Elia Verdevio (PP) no està sent respectuosa amb els drets dels ciutadans de Bétera, al no respondre en temps, incomplint d’aquesta manera la llei i les normes sobre transparència i informació que tenim els ciutadans

Estic convençut, que sens dubte el Síndic de Greuges incorporarà aquest informe, a la vista de la seua contundència, en l’informe que elabora anualment davant Les Corts Valencianes.

Finalment, recordar que està en mans de l’Alcaldessa de Bétera donar compliment al que li requereix el Síndic de Greuges.

En Bétera, a 17 de novembre de 2020.
Luis Poveda Amores.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia