(EFE) La Comunitat Valenciana ha incorporat a 150 militars en les funcions de rastrejadors per a traçar els contagis per coronavirus. Així va informar fa uns dies el Ministeri de Defensa en un comunicat.

En total són ja 300 els responsables militars de buscar focus de contagis a Alacant, Castelló i València, en col·laboració amb les autoritats autonòmiques, per a evitar la propagació del virus i contindre els contagis.

Els rastrejadors militars que ajuden a traçar els contagis de coronavirus a la Comunitat Valenciana treballen des de diferents bases del territori valencià i estan connectats a la base de dades de la Conselleria de Sanitat.

D’aquesta manera, s’han habilitat les instal·lacions del Comandament d’Operacions Especials d’Alacant, les bases de Marines i Bétera, així com l’aquarterament de Sant Joan de Ribera a la ciutat de València, perquè els rastrejadors militars puguen fer el seu treball i traslladar tota la informació a les autoritats autonòmiques.

Les Forces Armades ja han posat a la disposició de les comunitats autònomes més de 2.000 rastrejadors militars des que el passat 30 de setembre començara l’operació Baluard.

S’ha arribat a aquesta xifra després de l’activació a Andalusia, Comunitat Valenciana i Castella i Lleó de diverses seccions epidemiològiques que estaven ja en fase d’integració amb els sistemes informàtics de les diferents comunitats autònomes.

Després d’aquestes noves incorporacions, l’autonomia valenciana se situa com la segona amb més rastrejadors militars, només per darrere de Castella i Lleó.

A la Comunitat Valenciana li segueix Andalusia amb 210, Galícia amb 190, Madrid amb 150, Castella-la Manxa amb 141, Murcia amb 110, Balears amb 107, Astúries amb 90, Aragó amb 88, Cantàbria amb 64, Extremadura amb 60, Navarresa amb 43, Ceuta amb 40, Melilla amb 37, Canàries amb 31 i la Rioja amb 30.

El Ministeri de Defensa ha anunciat que les autonomies podran demanar aquesta ajuda des del moment en què tinguen sospita de brots no identificats.

A partir d’ací, s’activen tots els mecanismes perquè es desplacen als territoris que ho sol·liciten les Unitats de Vigilància Epidemiològica (VE) amb els corresponents coordinadors i persones d’enllaços.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia