(EFE) Més de 37.000 persones residents a la Comunitat Valenciana que van esgotar la seua prestació per desocupació durant l’estat d’alarma de març podran sol·licitar el subsidi especial de tres mesos aprovat la setmana passada pel Ministeri de Treball i Economia Social.

L’ajuda s’emmarca en el Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, de mesures socials en defensa de l’ocupació i pretén compensar l’absència d’ingressos de milers de famílies que van deixar de percebre prestacions ordinàries entre els mesos de març i juny.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha recordat que el propòsit d’aquesta mesura és defensar l’ocupació i garantir la viabilitat futura de les empreses cobrint diferents objectius.

En els últims dies, la ministra Yolanda Díaz ha remés una carta a la ciutadania valenciana que podrà acollir-se a la iniciativa informant dels tràmits a seguir.

En aquest sentit, com a part del col·lectiu protegit per aquesta regulació, als potencials beneficiaris se’ls comunica en la carta que s’ha regulat una ajuda especial, gestionada pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, el SEPE, que pretén compensar, durant tres mesos, aqueixa absència d’ingressos.

Els tràmits s’han simplificat al màxim per a facilitar les sol·licituds i el termini finalitza el pròxim 30 de novembre. “Es tracta d’un subsidi de desocupació que compleix amb el compromís d’aquest Govern de no deixar a ningú arrere per una crisi sanitària que ha colpejat al món sencer. Aquest Govern continuarà destinant els recursos que siguen necessaris per a protegir a les persones treballadores”, ha insistit la delegada.

En concret, segons les dades que maneja la Delegació del Govern, 37.193 persones de la Comunitat Valenciana són potencials subsidiaris d’aquesta mesura, perquè van esgotar una prestació contributiva o un subsidi durant l’estat d’alarma i no tenen una altra prestació per desocupació reconeguda posteriorment.

A la província de València s’han comptabilitzat 18.043 persones, a Alacant 14.426 i a Castelló altres 4.724.

Els possibles beneficiaris han d’estar en situació de desocupació i inscrits en els sistemes públics com a demandants. També podran accedir al subsidi les persones que estiguen complint el mes d’espera per a accedir al subsidi d’esgotament de la prestació contributiva.

Cal destacar que, el subsidi no serà compatible amb la percepció de la renda mínima, la renda d’inclusió, salari social o ajudes anàlogues de qualsevol administració pública.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia