Especialistes en Pneumologia han aconsellat a les persones amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC) que extremen les cures per a evitar complicacions i una pitjor evolució en cas de contagi per COVID-19.

D’aquesta forma, i coincidint amb el Dia Mundial de la EPOC que se celebra aquest dimecres, 18 de novembre, es vol fer una crida perquè totes les persones amb EPOC siguen conscients de la importància que té, ara més que mai, portar un adequat control de la seua malaltia.

“A més de les mesures generals que la població ha d’adoptar per a limitar el risc de contagi de coronavirus, si es pateix EPOC o una altra malaltia respiratòria, és especialment important prendre la medicació inhalada de manteniment o l’oral que li hagen prescrit amb la finalitat que la malaltia estiga completament estable i controlada”, ha assenyalat Eva Martínez Moragón, cap de Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

Així mateix, si sempre s’ha aconsellat deixar de fumar quan es pateix EPOC, ara és imprescindible fer-ho ja que la COVID-19 és més greu en persones fumadores (tant de cigarrets manufacturats com cigarrets electrònics). També és important mantindre una activitat física adaptada a la situació de cada pacient, que pot fer-se en el propi domicili si és necessari per l’evolució de la pandèmia.

Una correcta vacunació antigripal també es recomana especialment a les persones amb EPOC, així com l’ús adequat de la màscara, ja que la màscara és una de les barreres més efectives enfront de la dispersió del virus.

La EPOC és una malaltia pulmonar crònica progressiva que redueix el flux d’aire i, amb el temps, fa que siga difícil respirar. Dins del diagnòstic de EPOC s’inclouen la bronquitis crònica i l’emfisema. La seua principal causa és l’exposició al fum del tabac i sol diagnosticar-se quan ja està avançada, generalment en majors de 40 anys.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia