(EFE) La directora de la residència d’ancians Domus VI de Llíria ha sigut finalment imputada pel Jutjat d’Instrucció número 1 d’aquest municipi després de la ja coneguda difusió d’unes imatges que podrien evidenciar possibles delictes contra la integritat moral de les víctimes.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el jutjat no ha determinat encara el tipus delictiu pel qual s’ha produït aquesta imputació, si bé la Fiscalia Provincial assenyalava recentment aquests fets com a possibles delictes contra la integritat moral.

Cal recordar que diversos mitjans de comunicació van difondre el mes de setembre passat unes imatges en les quals es pot veure a ancians residents d’aquest centre lligats a cadires, amb nafres o nus, suposadament desatesos per a menjar i fins i tot abandonats després de caure a terra. En aquest sentit, la Fiscalia Provincial de València va obrir diligències d’investigació el passat 9 de setembre davant la gravetat de les imatges.

En un escrit remés al jutjat, el fiscal indicava que després d’una investigació preliminar, les situacions d’abandó i desprotecció a ancians que semblen haver ocorregut en aqueixa residència “poden ser constitutius de diversos delictes contra la integritat moral de l’article 173.1 del Codi Penal”.

En conseqüència, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Llíria ha obert una causa en la qual, de moment, consta com investigada la directora del centre i dues empreses, com a persones jurídiques, implicades en la gestió d’aquest centre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia