(EFE) La Fiscalia Provincial de València considera que tant el pare com la mare dels menors assassinats a Godella al març de 2019 van ser autors del crim. No obstant això, únicament reclama pena de presó per al pare per considerar que la mare patia un brot agut d’esquizofrènia.

En el seu escrit d’acusació, el Ministeri Públic demana 50 anys de presó per al pare, 25 anys per cada assassinat, i l’internament durant el mateix període per a la mare, amb un màxim de 40 anys de compliment de condemna en tots dos casos.

Cal recordar que el 14 de març de 2019 van ser trobats morts i enterrats en un habitatge del terme municipal de Godella un xiquet de 3 anys i mig i una xiqueta de tot just cinc mesos, fills dels processats.

La troballa es va produir nou hores després que la mare, que va ser trobada nua i oculta en un bidó, confessara la seua ubicació.

Els cossos van ser enterrats en dues fosses, una a uns 75 metres de l’habitatge que ocupava la família de manera il·legal, i l’altre a uns 150 metres, en el sòl.

En els dies posteriors a aquest succés, la mare va ser objecte de diverses anàlisis mèdiques per a tractar de determinar si patia alguna malaltia mental, i finalment almenys dos informes psiquiàtrics, que ja obren en la causa, han determinat que pateix esquizofrènia paranoide, motiu pel qual està intensament medicada.

El pare, que té doble nacionalitat belga i mexicana (sense antecedents penals), i la mare, espanyola (amb antecedents no computables a l’efecte de reincidència), eren parella de fet des de finals de 2011.

Sempre segons l’escrit de qualificació del fiscal, tots dos van viure en diversos lligares d’Europa i Espanya i entre febrer i març de 2017 es van instal·lar en una casa de camp de Godella, que “van arreglar fins a fer-la habitable” però “sense consentiment del seu titular”.

Fruit de la relació dels acusats van nàixer dos fills, el primer al novembre de 2015 i la segona al setembre de 2018.

El fiscal creu que els dos “tenien i compartien creences místic religioses, que havien aprés i interioritzat” i que concretament creien en la regressió, en la purificació de les ànimes mitjançant els banys d’aigua i en el renaixement de les ànimes després de la mort.

“Tals creences, inicialment professades per Gabriel, van anar a poc a poc assumides per María -els pares-, després de la constant reiteració de Gabriel, que va arrossegar a María”.

“Tots dos acusats -prossegueix el fiscal- compartien així mateix idees consistents en l’existència d’una secta que els perseguia i assetjava, que abusava del seu fill i que tenia la intenció de segrestar-los. Consideraven que tal secta estava integrada fins i tot pels familiars i amics de la mateixa María. Fins a tal punt estaven convençuts d’això que romanien en vigília a les nits”.

Durant els mesos inicials de 2019 aqueixes creences es van veure incrementades per dos esdeveniments: el ser denunciats per l’ocupació il·legal de l’habitatge que ocupaven i el fet que la mare de María, veient l’actitud i conducta dels acusats, estiguera pendent d’ells “pel temor que alguna cosa poguera succeir-li als seus nets”.

“Els acusats, impulsats per les seues creences, van prendre la determinació, que Gabriel va inculcar a María, que l’única manera de protegir als seus fills del setge del qual eren objecte era, previ bany purificador de les seues ànimes, acabar amb les seues vides i enviar-los al més enllà perquè posteriorment pogueren reviure”, detalla el fiscal en el seu escrit d’acusació.

Així les coses, entre les 22 hores del 13 de març i les 4 hores del dia 14 els acusats “actuant de comú acord en l’execució de tal pla, fent i deixant fer l’u a l’altre, primer van banyar als seus fills en la piscina i posteriorment els van propinar multitud de violents colps a tots dos, bé amb un objecte contundent, bé contra el sòl”.

Com a conseqüència d’aqueixos colps tots dos menors van morir i els seus pares van enterrar els cossos en diferents punts de la parcel·la.

El fiscal creu que en el moment de cometre el crim la mare “patia una esquizofrènia de tipus paranoide, que es trobava en fase de brot agut, i que anul·lava les bases psicobiològiques de la seua imputabilitat (intel·ligència i voluntat)”.

Els fets descrits són, segons el parer del Ministeri Públic, constitutius de dos delictes d’assassinat, dels quals són autors materials els pares dels menors, amb l’agreujant de parentiu però, en el cas de la mare, amb l’eximent completa d’anomalia psíquica.

Per això, únicament demana pena de presó (de 50 anys, 25 per cada delicte) per al pare, mentre que per a la mare reclama l’internament en un centre especialitzat pel mateix període, amb un màxim de compliment de 40 anys en tots dos casos, en virtut del contemplat en l’article 76.1 del Codi Penal.

D’altra banda, com a responsables civils, es reclama a tots dos acusats una indemnització de 300.000 euros per als avis paterns i un altre punt per als materns.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia