Aquesta dimecres, 18 de novembre, tindrà lloc una xarrada debat online, organitzat des de l’àrea municipal de Dona i Igualtat de Bétera.
Sota el nom “Las ¿micro? violencias de cada día“, aquesta activitat s’emmarca dins les activitats amb motiu del Día Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones que es celebra el pròxim dimecres 25 de novembre.
Aquesta xarrada debat online donarà inici a partir de les 18.00h. L’accés a la jornada és fa a través del següent enllaç: https://meet.jit.si/MicroViolencias_Betera.
El Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones es commemora anualment el 25 de novembre per a denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seua erradicació. La convocatòria va ser iniciada pel moviment feminista llatinoamericà en 1981 en commemoració a la data en la qual van ser assassinades, en 1960, les tres germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i María Teresa), a República Dominicana. En 1999 la jornada de reivindicació va ser assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la seua resolució 54/134 el 17 de desembre de 1999, entenent per violència contra la dona «tot acte de violència basat en la pertinença al sexe femení que tinga o puga tindre com a resultat un mal o sofriment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces de tals actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen en la vida pública com en la vida privada,» i convidant a governs, organitzacions internacionals i organitzacions no governamentals a convocar activitats dirigides a sensibilitzar a l’opinió pública sobre el problema de la violència contra les dones.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia