Actualització de la situació de transmissió de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana des de l’inici del curs escolar

Des del 7 de setembre, data de l’inici del curs escolar, s’han complit els pitjors pronòstics que apuntàvem des de la Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana.

Les xifres són alarmants. En menys de dos mesos s’han registrat un total de 7.050 nous casos de contagis pel virus del COVID-19, en menors de 20 anys.

Les dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reflecteixen la diferència que existeix entre els diferents grups d’edat, quant a l’augment relatiu del nombre de casos des del 7 de setembre. En els grups de menors de 20 anys la incidència de COVID-19 es va mantindre baixa en els primers 6 mesos de pandèmia, de març a setembre, i ha patit un increment exponencial en els últims mesos.

De 1314 casos a inicis de setembre fins a 3997 casos acumulats, dos mesos després, en menors de 9 anys. I de 2116 a 6483 casos, en majors de 9 anys i menors de 20. Aquest espectacular creixement, unit a la sota índex de proves diagnòstiques realitzades per a la detecció del virus a la Comunitat Valenciana porta a pensar que les xifres reals podrien ser encara més alarmants.

32 aules afectades a l’inici de curs, 620 en la primera setmana de novembre.

Veiem que, des de l’inici del curs escolar, l’augment d’infecció vírica en menors ha sigut directament proporcional al d’aules afectades per coronavirus.

Tot això és una prova inqüestionable que les aules de la Comunitat Autònoma Valenciana no són segures. Sempre fent referència als grups d’edat de 0 a 9 anys i de 10 a 19 anys, que és en la seua majoria on es troba la franja en edat
escolar.

Les aules, en l’actualitat, no són un lloc segur. Per això, des de la Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana, continuem exigint a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que les famílies en període de pandèmia i en ús de la seua pàtria potestat puguem triar lliurement sobre la modalitat d’ensenyament en línia/telemàtic o presencial per als nostres fills.

Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana (nota escrita a València, 17 de novembre de 2020 i enviada a Betera.com el 18 de novembre a les 23.30 hores).
Imprimir article
Comenta aquesta notícia