La Guàrdia Civil ha confiscat més de 3.300 unitats de test ràpids de la covid-19 que anaven a ser venuts de manera il·legal en diverses localitats de la província de València. Entre aquestes localitats es troba la de la Pobla de Vallbona.

En el marc de l’operació CHERPI, duta a terme per l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de la Pobla de Vallbona, s’ha procedit a més la investigació de tres persones per un delicte contra la salut pública. Els investigats i efectes confiscats van ser posats a la disposició del Deganat dels Jutjats de Llíria.

Segons un comunicat emés per la Guàrdia Civil als mitjans de comunicació, la investigació es va iniciar després de conéixer per mitjà d’una empresa farmacèutica que s’estaven realitzant sense autorització test ràpids de la covid-19 en dos locals de sengles localitats valencianes: una ferreteria de la Pobla de Vallbona i un comerç de Manises.

Els agents, després de conéixer l’activitat, van realitzar una inspecció en tots dos establiments i van comprovar que en la rebotiga d’un d’ells es trobava una bossa amb una caixa de test de coronavirus juntament amb diferents utensilis per al seu ús.

A més, es va poder observar que alguns dels test ràpids havien sigut utilitzats anteriorment, segons fonts de la Guàrdia Civil.

Per tot això, es va procedir a la confiscació dels test. De les investigacions realitzades es va poder comprovar que una de les persones investigades comptava amb un contacte i diverses empreses que oferien la compra dels test ràpids.

Amb la investigació realitzada per part dels agents i les informacions facilitades, s’han inspeccionat diferents empreses i comerços de les localitats de la Pobla de Vallbona, Paterna, Catarroja, Torrent, Manises i València. En aquestes inspeccions s’ha comptat amb l’ajuda de tècnics i inspectors de Sanitat.

Segons les investigacions de la Guàrdia Civil, es va poder detectar que les empreses situades en les poblacions de Catarroja i Paterna són les que proveïen al comerç de Manises i la ferreteria de la Pobla de Vallbona.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia