El Servei Valencià d’Ocupació i FormacióLabora,  ha aprovat el pla de formació per a persones desocupades 2020-2021. En total, s’oferiran de manera gratuïta al voltant de 800 cursos dels quals es podran beneficiar més de 13.000 persones.

A partir d’ara, els cursos s’aniran publicant en Punt Labora de manera escalonada en l’apartat de formació (consultar ací). D’aquesta manera, a mesura que es publiquin, les persones desocupades podran sol·licitar una plaça en aquella oferta formativa que més els interessi per a millorar el seu currículum. Per a això hauran d’accedir a Punt Labora i a través de l’apartat de Formació, buscar aquells cursos que els interessin; per a seguir fàcilment aquests passos, Labora ha posat a la disposició del públic general aquest tutorial (consultar ací. A més també es pot accedir a través de l’APP GVA Punt Labora.

Els qui vulguen rebre una orientació per a conèixer quins continguts s’adapten més al seu perfil professional, pot demanar cita per a rebre assessorament per part del personal tècnic de la seva oficina més pròxima. La sol·licitud es pot tramitar de manera senzilla a través de la web, seleccionant l’opció ‘Cursos de formació’ (consultar ací).

En total, Labora oferta al voltant de 14.000 places repartides en tot el territori. Està previst que la província de València ofereixi entorn de 6.000 places, seguit de la província d’Alacant amb unes 5.000 i de la província de Castelló, amb aproximadament 3.000 places. La finalitat d’aquesta formació és impulsar la inserció Laboral de les persones desocupades millorant la seva qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat de treball.

Els cursos es dirigeixen de manera prioritària a persones inscrites com a aturades en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, però les persones amb ocupació podran representar fins a un 30% de l’alumnat. Les persones desocupades tindran preferència en la selecció respecte a les persones ocupades, i dins del col·lectiu de persones amb ocupació tindran prioritat els qui tinguin un contracte temporal o a temps parcial.

La formació es realitzarà tant els centres propis de Labora, denominats Labora Formació, com en centres col·Laboradors. La majoria de les accions formatives ofertes permeten que l’alumnat obtingui un certificat de professionalitat oficial que acredita en la seva capacitació per a l’acompliment de la seva professió. Aquest tipus de certificats és especialment valuós per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.

Cursos

Entre els cursos destaquen aquells orientats a treballs d’atenció al públic, com a Activitats administratives en l’atenció al client; també s’ofereixen cursos destinats a persones interessades en la formació professional, com a Socorrisme en instal·lacions aquàtiques, Perruqueria, Servei de bar i cafeteria, Operacions de lampisteria o Seguretat informàtica; classes d’idiomes en els diferents nivells de perfeccionament, com a anglès o francès; cursos dirigits a persones amb intenció d’emprendre, com a Creació i gestió de microempreses.

Així mateix, es destina formació a altres sectors especialitzats, com el sanitari, amb Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials; així com altres cursos de perfeccionament, com Excel avançat i Disseny de productes gràfics; entre molts altres continguts formatius.

Aquest pla, per al qual es destinen al voltant de 44 milions d’euros, està adaptat a les necessitats de cada territori, ja que a més de tenir en compte quines famílies professionals i especialitats formatives són les més demandades, fa una revisió exhaustiva de cada comarca.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia