L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va defensar aquest dijous la necessitat de mantindre obertes les escoles durant la pandèmia de coronavirus. Així mateix, considera que es poden evitar els confinaments si s’augmenten les mesures de protecció.

“Hem d’assegurar l’ensenyament per als nostres fills”, va afirmar el director per a Europa de l’OMS, Hans Kluge, en una compareixença digital a Copenhaguen (seu de l’oficina regional de l’OMS), ressaltant que els xiquets i adolescents no són impulsors principals del contagi i que el tancament de les escoles no és efectiu.

Kluge va sostindre a més que, haver mantingut la majoria de les escoles obertes a Europa durant quasi cent dies seguits és un motiu de satisfacció, ja que el tancament pot afectar també la salut mental dels joves i tindre conseqüències socials.

Kluge va assenyalar també que els confinaments són “una mesura d’últim recurs” i que provoquen molts efectes secundaris, com a danys a la salut mental o augment de la violència de gènere, i que si l’ús de les màscares supera el 95% entre les persones, no serien necessaris.

Encara que usar màscara no és una “panacea” i ha de complementar-se amb altres mesures, quan es dona un ús inferior al 60%, “és difícil evitar els confinaments”, va afirmar.

La defensa de les escoles i de l’ús de les màscares per a evitar els confinaments van ser dos dels missatges centrals de Kluge, qui va qualificar de “gran esperança en la lluita contra el virus” les notícies aparegudes en els últims dies sobre els avanços en diversos assajos de vacunes contra la Covid-19.

Al seu torn, l’OMS va incidir en la importància que tots els països tinguen el mateix accés a les futures vacunes. “La vacuna és molt important, però tampoc és una fórmula miraculosa”, va afirmar Kluge, al·ludint a la necessitat de completar-la amb altres mesures protectores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia