(EFE) El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV) ha convocat una vaga el pròxim 10 de desembre davant l’anunci per part de la Conselleria d’Educació de l’avançament de les oposicions a Secundària, Formació Professional, ensenyaments artístics i l’Escola Oficial d’Idiomes al mes de maig, en “plena pandèmia”.

El STEPV considera que “aquesta decisió unilateral altera greument l’organització del curs i introdueix un element més d’estrés en el sistema educatiu valencià”, i a més “trenca el consens i introdueix una decisió inexplicable en temps de pandèmia en la línia contrària”.

El sindicat lamenta així mateix en un comunicat que aquesta mesura afectarà l’ensenyament públic ja que veurà alterada la seua organització “en el curs més complex de la història recent”.

“La celebració d’oposicions en aquest context interfereix de manera important en el desenvolupament de l’activitat docent i lectiva, ja que una part molt important del professorat està implicat” en aquestes, adverteix, i també afecta l’organització dels centres que acolliran aquestes proves.

“I tot això enmig d’una situació complicada, a final de curs i amb tota l’atenció necessària per a finalitzar i avaluar un curs amb continues parades pels contagis, atenció presencial i telemàtica, o l’organització per àmbits”, adverteixen des del sindicat.

Segons el STEPV, en aquests moments més de quinze mil persones treballen com a interines dels cossos convocats que hauran de decidir si “atenen prioritàriament les tasques amb el seu alumnat i les famílies o es dediquen preferentment a preparar unes oposicions en què es juguen el seu treball”.

A més, adverteix, més de 4.000 professors funcionaris de carrera (entre titulars i suplents) hauran de dedicar el seu temps, a més de les tasques pròpies de final de curs, a fer proves, reunir-se per a prendre decisions i per a corregir exàmens.

En total, al voltant de 20.000 persones dels cossos de secundària i de règim especial, és a dir, al voltant del 50% de la plantilla i, en molts centres i especialitats, molt més del 50%, assenyalen des del STEPV.

Davant aquesta perspectiva, el Consell Nacional del STEPV, reunit ahir dissabte, va acordar convocar h vaga el 10 de desembre en els cossos afectats per les oposicions, és a dir, al professorat de Secundària i Batxillerat, de Formació Professional, dels ensenyaments artístics professionals i superiors i de les escoles oficials d’idiomes.

També es va acordar instar al professorat del cos de mestres a mostrar també el seu rebuig a aquesta convocatòria, participant de la campanya que ha iniciat recentment el sindicat en les xarxes socials i amb la signatura d’un manifest que es pot trobar en aquest enllaç.

STEPV demana finalment a la Conselleria que retire la decisió de convocar aquest curs les oposicions i “centrar tot l’esforç en treballar per a traure aquest curs tan complicat avant, garantint les millors condicions perquè el professorat pot centrar tota la seua atenció i treball en l’alumnat”.

Així mateix, adverteix que encara no s’han resolt “les possibles modificacions legislatives per a solucionar la situació de frau de llei en què es troba el professorat interí, fet que també aconsella esperar abans de convocar oposicions”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia