Caminat pel camp, em trobe instal·lat a un bancal un televisor. És un descobriment fantàstic. Serà perquè els arbres fruiters es distraguen o reben classes tècniques de com créixer més de pressa i més forts? Potser aquesta tècnica és més efectiva que tota l’enginyaria genètica.
La intel·ligència, l’enginy, l’amor, l’humor són qualitats que creiem exclusivament humanes. Sí, els humans tenim la capacitat de construir, inventar grans prodigis tecnològics, suposadament amb les millors intencions. Les millors intencions?
Mirant el planeta, no sembla que siguem massa intel·ligents, ni que tinguem massa bones intencions, l’estem deixant morir, i morim amb ell, senzillament i exclusivament… per diners… Sona estrany, no ho és. Per diners perdem el respecte, l’empatia, l’amor i som incapaços de reaccionar davant les injustícies i la crueltat.
Voldríem ser els més rics del món! I admirem a qui ho ha aconseguit, tot sabent que ho ha robat, ha explotat, o traficat, i sabent que cada una d’aquestes coses… Maten.
La televisió del bancal, duu a la meua imaginació a pensar que si hi hagués un gran cataclisme, de la lluita pel poder, el control dels diners, amb tota classe d’armes, virus, bacteris, robots, satèl·lits, etc., que ens dugues a la total destrucció. La poca bona gent que quedaren segur que ho acabarien de destruir tot, potser atiats per la vergonya d’haver sigut tan destructius, i perquè potser mai més es repetira tan maleïda història.
I quan amb el pas dels anys, els nous vinguts anaren adquirint coneixements i estudiant el planeta, i nous exploradors arqueòlegs trobaren, soterrades les nostres deixalles més resistents a les inclemències de la Mare Terra. Que pensaran del que es trobaran?, com ho podran interpretar?
Jo tinc una idea: Agafaran a Harry Potter com a referent bíblic, amb els seus personatges que explicarien com eren els nostres éssers vius, les nostres normes de vida i lluites. Els nostres deus serien els poderosos superherois amb Godzilla inclòs. Que els arbres fruiters tenien tanta intel·ligència que miraven un aparell que els transmetia els coneixements.
Tornant a la realitat de la terra, m’agradaria poder sentir l’orgull d’haver viscut al planeta més bonic de l’univers conegut i haver aconseguit salvar-lo dels maleïts diners. Els diners poden ser un bon vehicle de subsistència, però no hauríem de deixar-los manar, si volem sobreviure amb dignitat.

Antònia Casellas, Bétera 21 de novembre 2020 (enviat a Betera.com a les 00.03 del 22 de novembre).
Imprimir article
Comenta aquesta notícia