La Generalitat Valenciana adquirirà 8.000 aparells amb filtres d’alta eficiència per a purificar l’aire de les aules habilitades aquest curs amb motiu de la pandèmia de coronavirus que no tinguen suficient ventilació natural, perquè l’alumnat puga continuar anant a classe de manera presencial i “el més segura possible”.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una roda de premsa al costat del conseller d’Educació, Vicent Marzà, en la qual han presentat l’actualització de les mesures a les aules dels centres educatius en el marc de les actuacions de prevenció contra la covid-19.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat que la ventilació és “un dels millors actius” enfront de la pandèmia i aquesta “ventilació assistida” donarà “encara més seguretat als espais educatius”, i el conseller Marzà ha destacat que aquesta tecnologia permet “reduir moltíssim el risc de contagi” i no té “efectes secundaris”.

A més d’aquests dispositius, que es destinaran als centres públics i concertats, els col·legis rebran una guia amb consells per a la ventilació de les aules elaborada pel Consell Superior d’Investigacions Científiques, que recull alternatives quan no siga possible mantindre les finestres de les aules obertes.

La “Guia per a ventilació en aules” està disponible en consultar ací.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia