La regidoria municipal de Dona i Igualtat de Bétera ha elaborat i distribuït entre la Policia Local, la Guàrdia Civil i el Centre de Salut i les farmàcies del municipi una guia per a dones víctimes de violència de gènere en diversos idiomes atesa la diversitat de la ciutadania de Bétera. Aquesta publicació té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d’atenció de dones en situacions de violència.

En aquest sentit, la regidora de Dona i Igualtat, María José Yago, ha visitat el Lloc principal de la Guàrdia Civil de Bétera així com la Prefectura de Policia Local de Bétera per a repartir les guies.

D’altra banda, i buscant informar les dones de Bétera que puguen trobar-se en aquesta situació, s’ha preparat una guia sintetitzada, a manera de cartell, per a la detecció i reconeixement de la violència de gènere així com els telèfons i recursos d’ajuda disponibles des de l’administració local. Un cartell que s’ha situat en dependències municipals.

A més durant aquests mesos també s’han dut a terme diferents sessions didàctiques i pedagògiques en l’IES Els Alfàbegues per a conscienciar, sensibilitzar i previndre la violència de gènere. Amb el títol “Qui bé et vol, et farà riure” aquestes activitats utilitzen el mètode teatral per a acostar-se al públic adolescent i empatitzar amb ells.

Així mateix, la setmana passada va tindre lloc una conferència online sobre micro violències titulada “Les micro? violències de cada dia”.

Finalment, demà tindrà dimecres, 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. En aquest sentit, es realitzarà un minut de silenci a les 12.00 hores en tots els edificis municipals sempre respectant les mesures sanitàries establides i a continuació la regidora de Dona i Igualtat llegirà un manifest contra la violència de gènere.

Després, a poqueta nit, s’il·luminarà de color morat l’edifici de Casa Nebot al qual li acompanyarà una flama artificial que simbolitzarà el suport a totes les víctimes de violència de gènere.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia