Des de l’Associació Pro Casa de la dona de Bétera volem estar presents aquest dia, per sentir-nos implicades en la lluita contra la violència cap a la dona. La violència masclista no coneix fronteres, raça o religió. S’ha convertit en un problema estructural, com a resultat de la desigualtat entre homes i dones.

Aquesta violència que  afecta les dones de tot el món, comença tan subtilment que a vegades no ens adonem i es va transformant en una opressió psicològica, física, econòmica i sexual. No podem oblidar la mercantilització dels cossos: la pornografia, els ventres de lloguer, l’imperi de la prostitució que inclou el tràfic de dones com si d’objectes es tractara, aprofitant-se de les seues dificultats econòmiques, convertint-les en la mercaderia i el negoci perfecte.

En el que va d’any, els feminicidis íntims oficials són 41.

Volem rendir el nostre homenatge a totes, i alçar les nostres veus dient

JA N’HI HA PROU!! ENS VOLEM VIVES!!

Però també us deixem un missatge d’esperança, les nostres xiques i xics s’impliquen en la defensa de la Dona. En l’Institut IES Les Alfàbegues han fet aquest bell mural, que ens han permés compartir amb vosaltres.

                      

 

D’aquesta manera, educant des de xicotets, en les llars i en els diferents nivells d’ensenyament en valors com el respecte, tolerància, multiculturalitat i la igualtat, acabarem amb aquesta xacra.

Gràcies als i les docents dels equips educatius, als nostres i les nostres joves, que ens deixen creure en un futur lliure de violència.

Nota d’Associació Pro Casa de la Dona de Bétera, a 25 de noviembre de 2020.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia