Compromís per Bétera ha presentat una proposició per al ple ordinari de desembre en què planteja la instal·lació d’una residència pública a Casa Nebot. A més, també proposa l’agilització de tots els tràmits relatius al Centre Integral de Majors, mesura iniciada en la legislatura passada amb Compromís per Bétera a l’alcaldia.

Tal i com indica Raquel Puig, impulsora de la proposició, “en la legislatura passada 2015-19 des de la Regidoria de Drets Socials es va encetar el procediment per a ubicar a Casa Nebot un centre integral de majors. Este expedient continua en marxa, ara bé, també és cert que una vegada materialitzat el Centre Integral de Majors, Casa Nebot continuarà tenint espai suficient per a ubicar altres instal·lacions, per tant, la idea és que l’actual Equip de Govern propose Bétera perquè entre dins del Pla d’Infraestructures Socials, pla depenent de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”.

En concret, el Pla d’Infraestructures Socials, dotat amb més de 500 milions d’euros inclosos dins del programa europeu Next Generation, pretén pal·liar les deficiències en infraestructures que patix el País Valencià des de fa dècades. La finalitat d’este Pla és destinar el més de 500 milions d’euros a la construcció, no només de centre residencials i assistencials, sinó també a l’ampliació de places en els que ja existixen. 

Des de Compromís considerem que l’edifici de Casa Nebot és una instal·lació infrautilitzada. L’edifici es rehabilità amb una finalitat i suposà una de les majors inversions  econòmiques de l’Ajuntament en molts anys, dècades després encara no hi ha cap d’eixos serveis implantat. Fins i tot es creà una Fundació públicoprivada, amb la finalitat de gestionar la residència que hi havia projectada en l’edifici, esta Fundació no ha tingut mai cap activitat com és evident”, afirmà Puig. 

Nota premsa, Compromís per Bétera.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia