La Generalitat Valenciana ha llançat una guia digital en la web infocoronavirus.gva.es per a mantindre informada a la ciutadania sobre la terminologia i conceptes essencials relacionats amb la coronavirus. El glossari COVID-19 està compost per més d’un centenar de termes que contribueixen a, entre molts altres aspectes, entendre com es produeix la transmissió de la malaltia, distingir la diversitat de proves diagnòstiques existents, comprendre les diferències entre aïllament i quarantena o quines són les complicacions clíniques de la .

Aquest ‘què és què’ de la COVID-19 naix amb “l’objectiu de mantindre informada a la ciutadania”, ha assegurat la Secretària autonòmica de Prospectiva i Comunicació, Beatriz Gallardo Paúls, que així mateix ha afegit que el glossari COVID-19 “contribuirà a posar límit a la ‘infodemia’ sorgida arran del coronavirus mitjançant la difusió d’informacions falses o especulatives”. En aquest sentit, cal ressaltar que el contingut s’anirà actualitzant periòdicament en la web infocoronavirus.gva.es.

El glossari digital ha sigut elaborat amb la participació desinteressada de diversos membres del grup de persones expertes per a la COVID-19 de la Generalitat Valenciana, format per persones procedents de diversos àmbits científics i de l’administració sanitària que, des dels inicis de la pandèmia, s’han reunit setmanal o quinzenalment, per videoconferència, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així mateix, el glossari digital de la COVID-19 inclou un contingut visual explicatiu del procés de contagi i els protocols que s’activen des del període d’incubació fins que es produeix l’alta epidemiològica. També el rastreig de contactes en cas que la prova PCR siga positiva i quin és el protocol a seguir i durant quant temps des que existeix l’exposició de risc fins que es produeix l’alta epidemiològica. Els gràfics han sigut concebuts amb intenció explicativa i estan disponibles per a ser descarregats i difosos a través dels dispositius mòbils.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia