El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha aprovat la relació de subvencions destinades a tallers d’ocupació de la Comunitat Valenciana corresponent a 2020. En total, es realitzaran 246 projectes dels quals podran beneficiar-se al voltant de 1.330 persones desocupades per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Aquest programa mixt d’ocupació i formació es desenvoluparà en 68 municipis al llarg de tota la Comunitat. El repartiment per províncies és el següent: a Alacant es realitzaran 87 tallers, que acolliran a uns 470 alumnes/as; a València 105 projectes, amb un alumnat de 580 persones; i a Castelló 54 tallers d’ocupació, en els quals podran formar-se 280 desocupats/as. El llistat pot consultar-se en la web: consultar ací.

A través dels tallers d’ocupació l’alumnat desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un sou i realitza obres o serveis d’interés general en la seua localitat.

Les persones destinatàries d’aquest programa han de complir dos requisits mínims: tindre 25 anys o més i estar inscrites com a aturades en el servei públic d’ocupació. Amb caràcter general, i sempre que complisquen els requisits mínims exigits, tindran la consideració de col·lectius prioritaris:

  • Les dones. Especialment les víctimes de violència de gènere.
  • Les persones amb discapacitat.
  • Les persones en situació o risc d’exclusió social.
  • Les persones majors de 55 anys.
  • Les persones amb baixa qualificació.
  • Les persones en atur de llarga duració.

El programa té un triple benefici: “Es realitzen labors de millora en les localitats, les persones desocupades aconsegueixen formació i, també, se’ls garanteix una remuneració des del principi”, ha exposat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Cadascun d’aquests tallers té una duració de dotze mesos. Els projectes estan dirigits a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, i permeten l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita l’aprés. D’aquesta manera, es millora la qualificació professional de les persones desocupades per a afavorir la seua inserció laboral.

Cal recordar que la formació és totalment gratuïta per a l’alumnat. Aquests tallers d’ocupació consoliden l’aposta de la Conselleria d’Economia per l’educació i la formació com a mitjà d’accés a un treball més estable i de qualitat. “El nostre objectiu és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupació”, ha conclòs Nomdedéu.

Per a sol·licitar formar part d’un taller d’ocupació és important fer-lo constar en la demanda tal com s’explica en aquest vídeotutorial: consultar ací.

Les persones interessades també poden posar-se en contacte amb el seu Espai Labora a través del següent enllace: consultar ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia