El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que unes 200.000 persones podran estar vacunades en la Comunitat Valenciana contra la COVID-19 en el primer trimestre de 2021. Així ho ha afirmat, d’acord amb les estimacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El president de la Generalitat ha mantingut una reunió de treball en el Palau de la Generalitat amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i amb membres de la comissió de vacunació de la Comunitat Valenciana enfront de la COVID-19, que s’ha constituït aquest dimecres.

Ximo Puig ha avançat que s’estan ultimant tots els procediments perquè la Conselleria de Sanitat comence la vacunació “el més prompte possible”, quan es dispose de les vacunes, atés que es compta amb la logística necessària per a això gràcies a la labor que es realitza “des de fa molt temps”.

El president ha explicat que les previsions són començar a rebre les primeres dosis de vacuna al gener i arribar a les 400.000 dosis rebudes durant el primer trimestre de 2021, de manera que, per a llavors, ja es podria haver vacunat a unes 200.000 persones en la Comunitat Valenciana.

Aquesta primera remesa està relacionada amb els compromisos de lliurament que la companyia Pfizer té amb Espanya, i es tracta de la partida que correspon a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una vacuna que consta de dues dosis per persona.

Al marge d’aquest primer lliurament poden arribar més dosi en funció dels acords de subministrament amb altres companyies farmacèutiques, tal com ha explicat el president.

Ximo Puig ha subratllat que la vacunació començarà amb els grups prioritaris: persones que viuen en residències, personal que treballa en aquests mateix centres, així com personal sanitari i sociosanitari i persones vulnerables.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia