Segons hem pogut saber per fonts pròximes a la Policia Local de Bétera, el passat dilluns agents de la citada policia van rebre l’avís d’un llaurador. Aquest va alertar que, en una bassa de rec, s’havien caigut dos gossos i s’estaven ofegant. Els fets ocorrien, al voltant de les 19.00 hores (ja de nit), prop de la zona del Pla d’Andanes.

Les mateixes fonts ens comenten que la bassa estava plena d’aigua més o menys per la meitat i els gossos no podien eixir.

Finalment, els dos agents de Policia que van acudir a l’avís i l’home que va cridar-los van dur a terme l’actuació de manera conjunta.

Així, el llaurador (d’uns 60 anys) va nugar-se un filferro o espècie de corda a la cintura, mentre els policies anaven soltant cable a poc a poc perquè aquest poguera acostar-se caps als gossos i agafar-los. Lamentablement, un dels gossos no van poder salvar-lo. Doncs, encara que sí que van arribar a alcançar-lo, aquest per por s’anava cap al mig de la bassa en diverses ocasions i, finalment, es va ofegar. No obstant, a l’altre gos sí que van aconseguir salvar-lo i ara es troba en un centre d’acollida d’animals.

Encara que el desenllaç no va ser completament feliç podria haver sigut molt pitjor si el llaurador no s’haguera adonat del succés i avisat a la policia. D’aquesta manera, amb el treball conjunt dels agents i el veí, un dels gossos va sobreviure. A més de la labor dels policies, cal destacar i és digne d’admiració l’acte heroic de l’home qui va donar-ho tot per poder salvar a aquests animalets.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia