Bétera ha rebut una subvenció de la Diputació de València per al sosteniment de la programació cultural estable a través del Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC) de la Diputació de València. Concretament, s’han rebut 25.000 euros per a activitats culturals de la localitat. Amb aquesta subvenció es col·labora amb el foment de la cultura a aquesta localitat.

El tècnic de cultura va confeccionar una programació cultural municipal en la qual es van integrar totes les arts escèniques com ara teatre, música de cambra, titelles, música coral, monòlegs, dansa etc i dirigit a tots els públics.

La inspiració de Mary Shelley, Els músics de Bremen, Concert Orfeó Universitari de València Carmina Burana, Dani Miquel i el Ma, Me, Mi, Mo, Músics, Píxels Offline, Sabates en l’aire, Guerra de Sexes, sexes en guerra, Les aventures de Monsieur Jules són alguns dels principals espectacles beneficiats per aquesta subvenció que s’han realitzat fins al moment. L’objectiu d’aquesta ajuda és la realització d’activitats i tallers culturals a Bétera durant el present any.

A causa de la pandèmia, en totes les activitats culturals posades en marxa, el consistori ha establit unes mesures d’aforament limitat i restringit, distància social, ús obligatori de mascareta, presa de temperatura i ús de gel desinfectant a l’entrada i l’eixida dels espectacles i esdeveniments organitzats.

A més, l’Ajuntament de Bétera va apostar durant el confinament per realitzar una programació cultural online perquè tots els veïns i veïnes continuaren gaudint des de casa i al mateix temps, el Consistori va voler “minimitzar l’impacte econòmic provocat per la crisi sanitària en el sector contractant espectacles en format digital i fomentant així l’ús d’artistes i companyies”, ha recordat el regidor de Cultura, Manuel Chover.

SARC als pobles

El SARC és un servei dependent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València. Amb els seus 31 anys d’existència, s’ha convertit en un pilar fonamental en el suport a les programacions culturals municipals dels 266 municipis que formen la província de València.

La principal línia d’ajudes i subvencions als programes culturals municipals ve derivada del programa conegut com “SARC als pobles”, una dosi de vitamina cultural que permet, sobretot als municipis més menuts i amb menys recursos, programar quasi tot tipus d’activitat cultural. La resolució publicada en el BOP de 4.11.2020, atorga un total de 3.014.135 euros a les programacions municipals dels 266 ajuntaments de València. A més a més, destina 29.615 euros a les programacions culturals dels 15 pobles de la ciutat de València; 19.100 euros a les Mancomunitats en matèria cultural; i 18.662 euros a entitats menors.

Segons dades facilitades per l’equip tècnic del SARC, les xifres d’activitats programades pels municipis amb el suport econòmic del SARC, arribaran a les 2.550 activitats una vegada finalitzat l’exercici 2020. Un nombre d’activitats que no ha deixat de créixer respecte a edicions passades, confirmant l’interés dels ajuntaments en continuar programant cultura com un dels millors serveis que poden oferir els ajuntaments a la ciutadania.

Per modalitats, i en la preferència dels programadors/es culturals de cada ajuntament, les arts escèniques continua sent el sector on més activitats reben ajuda del SARC.

En concret, i per modalitats, s’han beneficiat del suport econòmic del SARC un total de 1.642 actuacions d’arts escèniques en 2020; 539 activitats orientades a tallers didàctics de diferents tipus; 111 activitats culturals que recuperen tradicions i balls populars; 53 activitats d’arts plàstiques i 38 projeccions d’audiovisuals amb possibilitat de tertúlies posteriors.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia