El passat dissabte, 05 de desembre, va tindre lloc la presentació del llibre Bétera, sus calles y comercios en los Siglos XIX y XX.

L’auditori de la Casa de Cultura de Bétera va acollir, al voltant de les 12.30 hores, aquest acte de presentació amb totes les mesures de seguretat. Algunes veïnes i veïns de la localitat van assistir a l’esdeveniment on l’autor del llibre, Juan Vicente Piá García va explicar en què consistia aquest exemplar i el treball que hi ha hagut darrere. Durant la presentació va estar acompanyat per l’exalcaldessa i regidora del municipi, Cristina Alemany, i Daria Terrádez Salom, Directora General de relacions amb la Unió Europea i l’Estat i regidora de la localitat.

Aquest llibre està disponible en la papereria-llibreria Verdevío pel preu de 20 euros i, segons va explicar el mateix autor, tot aquell que estiga interessat a adquirir-lo es trobarà una obra on es parla dels carrers del nostre poble des del segle XIX fins a l’actualitat. Tot aquell que tinga l’oportunitat de llegir-lo descobrirà com era la distribució del municipi quant a carrers, zones o barris i com ha anat evolucionat i creixent Bétera. Així, en alguns plànols consta eixa Gran Via de l’Est o Gran Via del Sud, conegudes actualment com a Avinguda Constitució i Avinguda País Valencià, entre moltes altres vies mítiques de la població.

A més a més, en aquest estudi també podem trobar comerços emblemàtics que ja no existeixen però que molts encara tenen al seu record i altres que romanen perquè han anat passant de generació en generació. Un comerç local el qual ha marcat l’essència del nostre poble, sent el principal motor d’aquest. Doncs, un exemple el tenim en aquell mític Cine Martí o eixe “Ca Montes” popular per fer uns esmorzars “de categoria”. Dos comerços que ja no existeixen a la localitat però dels quals moltes generacions de Bétera tenen records i històries a contar.

Per saber més sobre aquest llibre, en el qual ha estat treballant uns dos anys i mig Juan Vicente Piá, Betera.com va entrevistar al seu autor i a les dues ponents abans de l’acte de presentació.

Ací teniu un vídeo amb la crònica de la presentació i les tres entrevistes:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia