(EFE) Els jutjats de Llíria  han ajornat durant dos mesos 31 dels 38 desnonaments previstos per a dimecres que ve en dos blocs de cases de La Pobla de Vallbona. Aquests desnonaments afectaven un total de 94 persones, entre elles 25 menors, tres discapacitats i una dona embarassada.

Aquests dos blocs, segons han informat responsables de la PAH, estan situats al carrer Sant Sebastià i Argila de la citada localitat i eren propietat, fins a la seua recent transmissió, d’una entitat bancària espanyola, que els va vendre a un fons d’inversió.

Fuentes del Consistori de La Pobla de Vallbona han explicat que el jutjat ha atés les al·legacions presentades per l’equip de Govern, amb informes de serveis socials, sobre la situació de vulnerabilitat de 31 famílies.

El desnonament previst s’ajorna durant dos mesos, un temps en el qual el Consistori, en col·laboració amb la Generalitat, tractarà de buscar alternatives habitacionals per a les famílies afectades.

El Consistori no té informació respecte a les 7 famílies restants, que no estaven en situació de vulnerabilitat i que, possiblement, han decidit abandonar l’immoble.

El portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, José Luis González, ha assegurat que aquesta entitat porta setmanes acompanyant als afectats perquè interposen reclamacions en el jutjat, i que encara no han rebut cap notificació sobre aquest tema.

“Tenim informació que indica que aquests desnonaments es podrien haver paralitzat ja, encara que no estarem tranquils fins que no vegem una resolució per escrit”, ha indicat.

Així mateix, González ha indicat que l’entitat propietària dels blocs de cases ha estat oferint “fins a 4.500 euros per família perquè abandonen els pisos”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia