El divendres 18 de desembre tindrà lloc la presentació del llibre “Bétera i el seu patrimoni“. Complint amb totes les mesures sanitàries establides, l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera acollirà aquest esdeveniment al voltant de les 19.00 hores.

En aquest llibre ha treballat un grup de persones durant anys, els quals més que amics ja són “com una pinya” tal com dirien ells mateixos. Es tracta d’Amparo Doménech i Palauex alcaldessa i ex regidora del municipi, Jorge Berzosa i Alonsoartifex del Centre d’Estudis Locals de Bétera, Joan Manel Pons i Campos, mestre i historiador i Ximo Asensi i Alemany, qui té gran passió i dots per a la fotografia i amb les seues imatges aporta un gran treball de documentació del nostre poble.

Per saber de primera mà de què es parla en aquest llibre de més de 400 pàgines, Betera.com ha estat parlant amb Amparo Doménech. Encara que teníem clar que el tema protagonista és el patrimoni del nostre poble, Amparo ens ha definit per categories el patrimoni que podrem trobar a l’exemplar: patrimoni històric, patrimoni públic, patrimoni privat, patrimoni natural, patrimoni de comunicacions, patrimoni cultural i artístic a través de gen de Bétera que ha nascut o és adoptiva i patrimoni militar.

En “Bétera i el seu patrimoni” s’ha pretés arreplegar, mantindre i traslladar el patrimoni del municipi a les futures generacions perquè el puguen conéixer i inclús millorar-lo.

Amparo ens explica en el següent vídeo el com, el perquè i el per a què del llibre. I és que, com bé indica Amparo Doménech “el patrimoni és la contribució més gran que es fa per a la història”. No obstant, amb aquest vídeo no acaba tot, ja que la pròxima setmana us oferirem més detalls que ens ha contat Amparo sobre aquest llibre i que no volem desvetlar fins a les vespres de la presentació.

  • 1er vídeo entrevista Amparo Doménech sobre el llibre “Bétera i el seu patrimoni

Imprimir article
Comenta aquesta notícia