Gustavo Martínez Sánchez és un veí de Bétera que té molt a contar-nos. La seua passió pels llibres i per l’escriptura, des de ben menut, han sigut el detonador principal que ha causat que Betera.com estiga hui parlant d’ell. Doncs, el passat octubre es va llançar el seu primer llibre “Escuadrón Rache“. Fa quasi un mes estiguérem parlant amb ell per conéixer-lo millor i saber més sobre la seua obra.

Demà divendres, 11 de desembre, tindrà lloc la seua presentació a l’Auditori de la Casa de Cultura de Bétera. Complint amb totes les mesures sanitàries establides, l’acte donarà inici al voltant de les 19.00 hores. Gustavo ja hi havia estat dalt l’escenari d’aquest auditori com a músic del Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB), però mai com a autor d’un llibre. Demà divendres serà la primera vegada com a tal, però és molt possible que no siga l’última.

Gustavo confessa ser un enamorat de la història i ens explica que per a escriure primer “cal llegir molts llibres i a diversos autors”. Així mateix, també cal escriure bastant, llegir-ho per a saber com sona i rebutjar uns quants esbossos “fins que ix el que un vol”. I per descomptat, “cal documentar-se molt per a poder contar una història versemblant”.

Aprenent completament de manera autodidàctica, i tenint entre altres com a referent a Stephen King per la seua manera “tan visual d’escriure”, obres literàries d’espionatge i suspens com el Best Seller “Chacal” de Frederick Forsyth li van impulsar a escriure “Escuadrón Rache“, una novel·la carregada de misteri i intriga que ell mateix defineix com a “novel·la de carretera, de lectura dinàmica y molt visual on el lector no té temps per a avorrir-se”. En aquest sentit, no cal perdre detall de tot el que es descriu a aquesta peça literària. I és que en ella apareixen pobles i emplaçaments reals, els quals molts lectors podran identificar a la perfecció. De fet, com a curiositat, ens explica que tot aquell que vulga visitar-los o buscar-los al Google Maps podrà trobar-los “sense pegues”.

Des dels ulls del protagonista de “Escuadrón Rache“, Jorge, ens podrem trobar amb diàlegs i situacions tenses i carregades d’acció. Per suposat, la xica de la història tampoc podia faltar en aquesta novel·la. En definitiva, “personatges peculiars i diferents durant el transcurs del llibre”, tal com comenta el seu autor.

Nosaltres no volem desvetlar-vos molt més d’aquest llibre on Jorge (el seu protagonista) estarà en continua fugida, lluitant per poder sobreviure davant la situació a la qual s’enfronta. Per saber més sobre la novel·la caldrà anar a la seua presentació i, a més, comprar-la. Doncs, aquesta estarà disponible en les papereries-llibreries del nostre municipi com Verdevío i Carlín, així com en plataformes digitals com Amazon i també a València, en la Casa del Libro i El Corté Inglés, gràcies al treball realitzat per l’Editorial Maluma. Així mateix, en un any podrem trobar-la també en format E-Book.

Del que sí que volem oferir més detalls és de tot el treball que envolta a aquesta novel·la, des del seu germen fins a fer-se realitat en la seua totalitat. Així, cal indicar que darrere d’ella hi ha un treball de quatre anys amb temporades de parada i un repte personal del mateix Gustavo per veure-la acabada. I és que, l’autor de l’obra ha estat compaginant el seu treball d’operari i els seus horaris de torns amb la seua dedicació en cos i ànima a aquest llibre durant quatre hores diàries. A més a més, algun cap de setmana hi ha hagut de sacrificar.

D’altra banda, a l’estil dels escriptors més puristes, Gustavo és d’aquells que escriu primer tot a mà i en bolígraf negre i, després ja ho passa l’ordinador. “Els ordinadors de vegades juguen males passades i preferisc escriure primer a mà per evitar-me aquestes situacions”, declara l’autor.

Però una vegada finalitzada l’obra, us penseu que ja tot el treball fet? Segons detalla Gustavo, després cal fer una labor bastant exhaustiva també. Amb alguna superstició que altra, dins del Món de l’escriptura, Gustavo no ensenya a tots les seues pàgines. Aquest, només el mostra a un parell de persones. Després, el llibre el va passar a una correctora i, posteriorment, el va enviar a unes 20 editorials, dues de les quals van interessar-se per la seua novel·la. Finalment, va ser l’editorial Maluma qui publicaria l’exemplar. “Abans d’optar per l’autopublicació, pensant que la meua història podria ser bastant interessant, vaig preferir donar-la a conéixer a diverses editorials”, confirma l’autor.

Finalment, va ser en el mes de juliol, quan va signar amb la citada editorial i, posteriorment començaria tot el treball de maquetació, entre altres, fins que “Escuadrón Rache” veuria la llum perquè totes i tots puguem gaudir-la i viure-la intensament en primera persona com si fórem el mateix Jorge.

Nosaltres ja tenim el nostre exemplar i no pensem deixar-se ni una fulla per llegar. Encara t’ho estàs plantejant?

 

 

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia