100% de presencialitat per a 2n de batxillerat

La Conselleria d’Educació ha instal·lat nous barracons per a dues aules de 60m² i una zona de condícia. Aquestes noves instal·lacions s’utilitzaran perquè l’alumnat de 2n de batxillerat, que rebia les seues classes en manera semipresencial, puga passar a classes 100% presencials a partir de l’11 de desembre. Amb això, s’atén una reivindicació de les famílies i l’alumnat preocupats per la marxa a mig gas del curs davant les Proves d’Accés a la Universitat.

Des de l’AMPA, valorem de manera molt positiva l’arribada dels barracons ja que permet, encara que siga amb un pegat, disposar de més espais. En un centre tan massificat i deficitari, qualsevol millora per xicoteta i temporal que siga, és un alleujament. El canvi en la modalitat de docència suposa, per als joves de Bétera, Nàquera i Serra, poder, en el que queda de curs, rebre totes les classes i no sols meitat per a poder enfrontar-se a la PAU en igualtat de condicions amb altres centres educatius que sí que anaven a totes les classes. Tant de bo, amb l’ajuda del professorat, puguen recuperar el temps perdut.

Les famílies, molt a pesar nostre, reivindiquem més barracons encara. No ens agraden els barracons, és una mala solució a un problema de falta de planificació i inversió en l’educació pública. No obstant això, a curt i mitjà termini, no hi ha una altra solució en l’IES Els *Alfabegues. La massificació segueix allí i anirà a pitjor el curs que ve creant una situació insostenible, amb o sense Covid. D’altra banda, encara que el nou centre i la remodelació de l’IES actual promesos en el marc del Pla Edificant es posara en marxa a principi de 2021, com a mínim tindríem un curs més enllaunats en l’IES actual.

Des d’AMPA volem tornar a manifestar la nostra preocupació per la situació complicada que es viu en l’IES Les Alfàbegues, en unes instal·lacions indignes de la societat en la qual vivim. Per desgràcia, continuem esperant respostes i solucions: per què els joves de Bétera, Nàquera i Serra segueixen abandonats a la seua sort? Tan cara és la inversió en l’educació dels nostres joves? Valen menys que uns altres? En primer lloc, teníem una reunió la setmana passada però es va cancel·lar: problema d’agenda, abans de Nadal us tornem a citar, van dir. En segon lloc, segons vam saber, a final de desembre, s’anava a procedir a la delegació de competència de Conselleria a l’Ajuntament perquè aquest últim puga iniciar el procés de contractació de l’obra de remodelació de l’IES actual. Finalment, al febrer 2021, es procediria a l’equivalent per a la construcció del nou IES. 3 terminis i 3 compromisos amb els joves de Bétera, Nàquera i Serra, des de les famílies vigilarem el seu compliment. Conseller, complisca amb la seua paraula!

 

AMPA IES Les Alfàbegues de Bétera.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia