Cada 12 de desembre se celebra el Dia Internacional de la Cobertura Sanitària Universal proclamat per l’ONU en 2017.

Ja al desembre de 2012 l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar una resolució per a incentivar als països a prendre mesures per a avançar cap a la cobertura sanitària universal, un panorama en el qual qualsevol persona de qualsevol lloc hauria de tindre accés a una sanitat de qualitat i assequible.

La celebració d’aquest dia té com a objectiu conscienciar sobre la importància que existisca una cobertura sanitària universal, i sistemes de salut sòlids i autosuficients. Això implica diversos requisits:

  • És important que les persones tinguen a prop i accessibles centres de salut i hospitals als quals puguen acudir davant qualsevol problema o símptoma.
  • Que en els centres de salut i als hospitals existisquen professionals de la salut suficients que puguen encarregar-se de la demanda que els arriba amb uns horaris i condicions de treball dignes.
  • Que les persones puguen accedir als medicaments que necessiten per a sanar o curar les malalties.

El lema per a 2020 incideix en la necessitat de protegir a totes les persones sense deixar a ningú arrere, siga on siga el lloc on viu. La pandèmia de  la COVID-19 ens ha ensenyat que només estarem fora de perill si cadascun de nosaltres està fora de perill, i per això és fonamental dotar a les comunitats de sistemes sanitaris accessibles i sostenibles, perquè qualsevol persona puga fer ús d’aquests serveis en qualsevol moment de la seua vida i sense tindre per això dificultats econòmiques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia