Continuem parlant dels assumptes tractats en el Ple Ordinari de desembre, celebrat el passat dilluns a Bétera. En ell, es va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits corresponents als exercicis 2017, 2018 i 2019.

Segons va explicar el regidor municipal d’Hisenda, Manuel Pérez, “el reconeixement extrajudicial de crèdits és un reconeixement per poder aprovar factures com aquestes. L’import no és molt elevat en comparació al que és el pressupost de l’Ajuntament, ja que són 9.321,79 euros”.

“És una forma d’aprovar aquestes factures i que els 8 proveïdors i 2 associacions del municipi cobren les factures que van presentar fora de termini de l’any 2017, 2018 i 2019. Per tant, efectivament, no és el que ens agradaria el que hi haguera aquests reconeixements extrajududicials de crèdit, però si els proveïdors presenten la seua factura fora de termini, és lògic que s’haja de dur així”, va destacar Pérez,

“També és lògic que d’alguna forma se’ls pague el treball fet, encara que la factura l’hagen presentat fora de l’any comptable al qual correspon al pressupost en el qual es va fer el servei o es va comprar el seu producte. Votar a favor aquest punt és deixar que 8 proveïdors i 2 associacions del municipi puguen cobrar allò que van prestar o vendre a l’Ajuntament”, va concloure l’edil d’Hisenda.

“Vaja per davant que el vot del grup de Compromís serà a favor. Però sí que tenim dos dubtes Manu. Has dit que, efectivament, les factures les presenten en juny, setembre, juliol, agost, setembre… Simplement que ens explicares una miqueta quin és el motiu d’aquesta demora”, va preguntar la portaveu de Compromís, Cristina Alemany.

Així mateix, Alemany també va referir-se als playbacks d’estiu 2019 de les Falles. “Veig que ací hi ha dues associacions o Falles com la Falla Carraixet i la Falla Gran Via del Sud, que ara mateixa amb l’aprovació d’aquest punt cobraran els playbacks de 2019, preguntar si queda alguna Falla més per presentar factura o per cobrar”.

Segons va comentar Manuel Pérez, creu que són les úniques Falles que quedaven per cobrar i va ser per una errada del secretari de cada comissió que no havien presentat la citada factura. “Faltava crec alguna factura del Corpus de la Falla Gran Via de l’Est que també va passar per l’Ajuntament, però de Playbacks crec que no em faltava cap més”, va prosseguir el regidor.

“Dur les factures a aquest ple, havent-hi factures de juliol, és perquè els expedients de factures de juliol, agost i setembre, es muntaren els seus expedients a mitjans d’octubre perquè en agost per al departament d’intervenció va ser inhàbil, ja que va agafar vacances tot el departament tres setmanes”, va exposar.

Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables del PP, Ciutadans, Mas Camarena-Torre en Conill i Compromís per Bétera i les abstencions del PSPV-PSOE i Vox.

A continuació, adjuntem les diferents intervencions i aclariments:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia