La Generalitat Valenciana va llançar aquest dimarts a través del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), una campanya per a preservar la seguretat de les persones majors en Internet, amb consells pràctics sobre l’ús segur de dispositius i xarxes socials.

La campanya ‘Els nostres majors segurs en la xarxa‘ està composta per missatges dirigits a les persones majors i als seus familiars i amistats, amb els quals es persegueix conscienciar sobre les amenaces i riscos que corren en Internet i les pràctiques que els poden ser útils per a preservar la seua seguretat en l’ús de dispositius i tecnologies.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha destacat que, “des de la declaració de l’estat d’alarma, els nostres majors han anat intensificant la seua relació amb les tecnologies i Internet, ja que aquesta via s’ha convertit, en alguns casos, en l’única que els permet mantindre la relació amb els seus familiars i amics”.

“Els telèfons intel·ligents, les tauletes i els ordinadors, fins i tot, han entrat o entraran aquest Nadal per primera vegada en algunes cases per a alleujar el distanciament d’aquest col·lectiu de la resta de la societat, per la qual cosa tenim la responsabilitat d’ajudar-los i ensenyar-los a protegir-se”, ha continuat.

El director general de TIC ha recordat que “enguany les festes seran diferents i difícils per a alguns dels nostres majors, per la qual cosa CSIRT-CV ha volgut aportar el seu granet d’arena amb una campanya específica per a ells i per al seu entorn més pròxim, amb la finalitat que, entre tots, ajudem a crear hàbits i pràctiques segures que augmenten la confiança en Internet i els protegisquen quan fan una videocridada, compres ‘online’ o utilitzen les xarxes socials”.

Fins a cap d’any, CSIRT-CV publicarà una sèrie de consells i explicacions senzilles, amb l’etiqueta #*CiberseguridadParaMayores, en les xarxes socials Facebook (http://www.facebook.com/Csirtcv) i Twitter (twitter.com/Csirtcv) i en el portal web dedicat a la conscienciació en ciberseguretat Consciència’T (concienciat.gva.es).

La campanya inclou consells i cursos ràpids relatius a la gestió de contrasenyes, les compres per Internet, les videocridades, l’ús de dispositius i de xarxes socials, els antivirus, l’ús de wifis públiques o com identificar una possible estafa, un frau o una notícia falsa (fake news).

La campanya forma part del Pla Valencià de Capacitació en Ciberseguretat, que està cofinançat per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia