(EFE) Els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2021 incrementaran en 8 milions la línia d’ajudes directes al sector turístic, fins a aconseguir els 13 milions. Així mateix, incrementaran en 2 milions la quantia del bo turístic, que comptarà amb un total de 12 milions.

Així consta en una esmena de Ciutadans, aprovada amb el suport dels grups que sustenten al Consell (PSPSV, Compromís i Unides Podem) en la comissió de Pressupostos de les Corts, durant l’última jornada del debat de les 2.438 esmenes presentades pels grups als Pressupostos de la Generalitat per a 2021.

Des del PP i Vox han decidit no participar en la votació d’aquesta esmena, així com d’altres dues (una altra de Ciutadans i una del Botànic), a l’espera que s’emeta un informe que determine si el transvasament de línies que es fa en aqueixes propostes és correcte.

El reglament de les Corts Valencianes impedeix que les esmenes als Pressupostos impliquen un traspàs de fons entre seccions, i en la proposta aprovada, encara que els diners es traspassa entre línies del Pla de Reconstrucció el Sector Turístic, inclòs en la secció de Despeses Diverses, finalment es beneficien dues línies incloses en la secció de Presidència.

A l’inici del debat de la secció 20, denominada Despeses Diverses, la Mesa de la Comissió ha consultat amb el lletrat la situació de tres esmenes (dues de Ciutadans i una d’Unides Podem).

El lletrat ha considerat que la de Unides Podem no presentava problemes, però que en les dues de Ciutadans existia un “supòsit de no admissió”, encara que ha plantejat que es podia debatre i demanar un informe a la Direcció General de Pressupostos perquè explicara si existeix traspàs de diners entre seccions.

Finalment, la Mesa de la Comissió de Pressupostos ha acordat, per dos vots a favor i un en contra, continuar la tramitació, encara que des del PP i Vox han optat per no votar aqueixes esmenes a l’espera de conéixer l’informe de la Direcció General.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia