L’àrea d’Agricultura de Bétera ja treballa en el condicionament de tres espais en la base d’obres municipal que alberguen insectaris per a lluitar contra les plagues en els camps del municipi.

En aquests insectaris es criaran diferents tipus d’insectes que cobrisquen les necessitats existents en les terres de Bétera a fi d’oferir una ajuda més natural als agricultors en la lluita contra les plagues.

En aquest sentit, l’Alcaldessa de Bétera i regidora d’Agricultura, Elia Verdevío ha visitat al costat del tècnic del Servei de Sanitat Ambiental de la Conselleria d’Agricultura Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Francisco Guillem, la futura instal·lació del nou insectari.

Durant la visita realitzada s’han valorat les instal·lacions i s’ha treballat en el futur condicionament a fi de cobrir les necessitats existents d’aquests espais perquè requereixen d’un control de temperatura i humitat determinat.

Amb la posada en marxa d’aquest nou insectari l’Ajuntament de Bétera posarà a la disposició dels seus agricultors una alternativa més ecològica per a combatre les plagues de forma més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient.

A més a més, el Consistori, a través de l’àrea d’Agricultura, ha obert el termini de sol·licitud de parany massiu en cítrics en el municipi amb l’objectiu de reduir els danys i evitar la dispersió de Delottococcus Aberiae (cotonet de Sud-àfrica), Aonidiella Aurantii (poll roig de Califòrnia) i Planococcus Citri (cotonet).

D’aquesta manera, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l’Ajuntament facilitarà als agricultors de Bétera dispositius d’atracció i mort amb piretrinas i feromones per al parany massiu de cítrics tant per a cultius ecològics com convencionals.

Per a sol·licitar aquests dispositius els agricultors de Bétera hauran d’acudir a la Base d’Obres des de hui mateix i fins al pròxim 19 de gener de 2021 en horari de 09:00h a 13:00h.

Per a optar a aquest repartiment, que cobrirà la meitat de la superfície declarada, els agricultors hauran de disposar d’una superfície mínima d’1 hectàrea de terreny i aportar la factura de compra de dispositius per a parany.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia