Dimarts que ve, 22 de desembre, l’auditori de la Casa de la Cultura de Bétera acollirà l’obra de teatre “Nadal a casa els Cupiello“. Es tracta d’una bona manera de passar la vesprada gaudint de la cultura sense eixir del municipi. Aquesta representació teatral tindrà lloc a les 18.00 hores i s’emmarca dins del programa de la Diputació de València “Desconfinant la Cultura“.

Nadal a casa els Cupiello és la comèdia nadalenca d’èxit entre el públic i la crítica que narra els embolics de la família napolitana dels Cupiello. L’obra, escrita pel dramaturg italià Eduardo de Filippo, i dirigida per Joan Peris, començarà les seues representacions el dimecres 16 de desembre i estarà en cartell fins al 10 de gener.

Josep Manel Casany torna a interpretar a Lucca Cupiello, personatge amb el qual va ser guardonat com a millor actor dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018. Pilar Almería, Bruno Tamarit, Daniel Machancoses i Carla Almería encarnen a la resta de membres de la “peculiar” família *Cupiello, la qual es veurà acompanyada per Miguel Seguí, Diego Ramírez, Amparo Mayor i Héctor Fuster, que completen l’elenc d’una comèdia plena de frenètics malentesos.

Escrita en 1931, Natale in casa Cupiello s’ha convertit en una de les obres més representatives del neorealisme italià. Ja és tradició que aquest espectacle es represente en diversos teatres i s’emeta per la televisió durant la Nit de Nadal a Itàlia.

La Companyia Teatre Micalet tanca les celebracions de la seua 25 aniversari amb aquesta obra, una proposta que ja s’ha convertit en un clàssic del seu repertori així com una reconnexió amb les seues arrels.

El Teatre Micalet ha aconseguit importar aquesta tradició a la ciutat de València assentant l’obra com una de les cites teatrals de referència en les festes nadalenques. A més, enguany, la família Cupiello recorrerà el territori valencià amb representacions en els municipis d’Albaida, Carlet i el Genovés, a més de a Bétera.

El primer muntatge de la companyia, a 1995, va ser Nàpols Milionària, escrita també per Filippo. En paraules de Joan Peris, director de la peça: “Després de tants anys del primer muntatge, em trobe amb una nova obra del gran de Filippo. I em continua atrapant com llavors per la seua fusteria teatral i el seu amor en la vida retratada en la quotidianitat dels seus personatges: gent del carrer, del veïnat, de casa…Tots ells formen un microcosmos on afloren les emocions, fent-los pròxims, al mateix temps que universals”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia