La UPCCA de la Mancomunitat Camp de Túria ha llançat la Campanya “Decidim #ConCon(s)ciència i #SenseVoltes”, amb la principal finalitat de sensibilitzar a la població, especialment als i les més joves, sobre els riscos del consum d’alcohol, tabac, cànnabis, begudes energètiques i ús abusiu dels videojocs. La Campanya consta de 5 il·lustracions que aniran veient la llum durant el mes de desembre i gener de 2021.

Actualment, el consum d’alcohol està estès i normalitzat en la nostra societat. Segons l’Enquesta EDATS del 2019/2020, un dels principals motius per a beure de les persones entre 15-64 anys és que genera diversió i afavoreix l’encaixar en un grup. A més, durant la pandèmia s’han anat reproduint informacions falses en relació al seu consum i la Covid-19, notícies que afirmen que el consum pot ajudar-nos a prevenir el contagi, que ens evadeix i desconnecta de la situació actual. Res més lluny de la realitat.

Estar en contacte amb els seus iguals, trobar continguts saludables, divertir-se desenvolupant capacitats i potenciar les habilitats personals i professionals és possible en la Xarxa i també amb els videojocs. Com a educadors/as, mares, pares, etc. hem de ser conscients de com funcionen i quin contingut tenen els videojocs que els nostres fills i filles utilitzen. A més, és imprescindible activar mesures preventives per a evitar un ús abusiu i una exposició als perills existents en la xarxa.

Decidim #AmbCon(s)ciència i #SenseVoltes” ; Ens podem divertir, ¡#AmbDecisió i #SensePressió!

Imprimir article
Comenta aquesta notícia