La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat ajudes dirigides a centres educatius valencians per a la realització de projectes de promoció de l’esport, l’activitat física i la salut (PEAFS) en horari no lectiu. Aquests projectes deuen estar integrats en el projecte educatiu del centre durant el curs 2020-2021.

El projecte PEAFS és el document marc que recull els objectius, les propostes i les activitats per a la promoció de l’activitat física i l’esport que es duran a terme al centre educatiu o en instal·lacions externes, i donaran coherència a l’acció educativa amb el consens de la comunitat educativa implicada.

El conseller Marzà ha explicat que “portem uns quants cursos impulsant i augmentant aquestes ajudes per a implantar i desenvolupar programes d’esport, activitat física i salut que garantisquen la formació integral dels alumnes, ja que des de la Conselleria apostem per la pràctica esportiva com una de les eines més eficaces per al desenvolupament personal i social dels escolars, la millora de la salut, la lluita contra el sedentarisme, la formació en hàbits de vida saludables i l’educació en valors”.

Els centres que resulten beneficiaris de les ajudes seran considerats centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (Cepafe), un reconeixement que atorga avantatges als centres com ser beneficiaris d’ajudes i subvencions, el reconeixement de la formació permanent del professorat del centre o la participació en altres programes relacionats amb l’esport com ‘Aula ciclista’, ‘Esport a l’escola’ o ‘Esport a l’escola +1h EF’.

Els centres interessats poden presentar les seues sol·licituds fins al 20 de gener de 2021 per via telemàtica en l’enllaç següent: consultar ací.

Poden sol·licitar les ajudes els centres educatius no universitaris, sostinguts amb fons públics, que impartisquen educació primària i secundària i que realitzen projectes PEAFS. En concret, la Conselleria destinarà als centres públics 550.000 euros i per als centres concertats un total de 150.000 euros.

Cal destacar que el curs passat van ser beneficiaris de les ajudes un total de 367 centres educatius, dels quals 112 pertanyien a les comarques d’Alacant; 47, a les de Castelló, i 208, a les de València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia