(EFE) Totes les comunitats autònomes començaran aquest diumenge a vacunar a la població contra coronavirus i rebran a partir del dilluns i cada setmana unes 350.000 noves dosis perquè en les pròximes dotze setmanes Espanya puga completar la primera etapa de l’estratègia de vacunació, amb la immunització dels primers 2.295.638 ciutadans.

El Ministeri de Sanitat confirma aquesta dissabte en un comunicat que els primers lots de la vacuna de Pfizer han arribat ja a Espanya i que el camió que les transportava des del dimecres procedent de Puurs (Bèlgica) va accedir a les 7.29 hores en un magatzem de la farmacèutica a Guadalajara.

Tècnics de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) han signat la recepció d’aquest primer lliurament de la vacuna desenvolupada pels laboratoris Pfizer i BioNTech, destinats als països de la Unió Europea.

Aquestes dosis, explica Sanitat, es repartiran en les pròximes hores de manera equitativa entre els punts designats per totes les comunitats i ciutats autònomes amb l’objectiu que demà diumenge comence la vacunació en tota Espanya.

Així, demà s’inicia la primera de les tres etapes establides en l’Estratègia de Vacunació contra el *Covid a Espanya i que prioritza quatre grups de població: els residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones majors i amb discapacitat; el personal sanitari de primera línia; un altre personal sanitari i sociosanitari i grans dependents no institucionalitzats.

Serà a les 8.30 hores de demà diumenge quan reben la vacuna els primers espanyols: una persona major i un treballador de la residència de majors Els Olmos, de Guadalajara capital.

A partir del dilluns s’enviarà, en total, una mitjana de 350.000 dosi a les CCAA amb una periodicitat setmanal.

En les pròximes dotze setmanes, Espanya rebrà 4.591.275 dosi d’aquesta vacuna de Pfizer amb les quals s’aconseguirà immunitzar a 2.295.638 persones, de manera que es cobriria la primera etapa de l’Estratègia contra el covid.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia