El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que per a garantir contractes estables relacionats amb el material sanitari, el Govern valencià destinarà uns 240 milions durant dos anys per a subministrar 200 productes sanitaris diferents.

En aquest contracte participaran fins a 90 empreses diferents, el 30% d’elles de la Comunitat Valenciana, segons ha explicat en una entrevista en la Ser en referir-se al material sanitari que s’ha trobat a faltar a l’inici de la pandèmia.

En ella, confessa que no pot estar satisfet amb la gestió de la crisi sanitària que ha fet el seu govern perquè “sempre hi ha coses que es van poder millorar”, segons un comunicat de la cadena, encara que valora que malgrat els problemes el sistema públic de salut valencià ha funcionat.

Sobre si el subministrament de material sanitari va ser el “taló d’Aquil·les” del sistema en l’inici de la pandèmia, Puig assegura que el problema va ser mundial i que van poder reaccionar ràpidament, encara que també admet que al principi no tenien.

Respecte a les vacunes contra la covid-19, Puig ha dit que es vacunarà quan li ho diguen les autoritats sanitàries i no creu que haja de ser dels primers per a donar exemple, com han fet altres líders polítics, perquè la valenciana és una societat madura.

També ha revelat que ha plorat diverses vegades durant la pandèmia i que el pitjor moment va ser a l’inici, quan van veure que els hospitals es podien haver quedat sense llits lliures.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia