El Ministeri de Sanitat ha publicat informació per a esclarir dubtes sobre la vacunació per a la Covid-19.

Així, en el seu web es pot consultar informació oficial i actualitzada sobre l’Estratègia de Vacunació d’aquest coronavirus a Espanya, a través del següent enllaç: https://www.vacunacovid.gob.es/ , així com detalls sobre la diferència entre els diferents tipus de vacunes i el seu funcionament en aquest altre enllaç: clic ací.

Així, es distingeix entre as diferents etapes de vacunació i en qual ens trobem ara mateix. D’aquesta manera, explica que en aquests moments ens trobem en l’etapa 1, la qual fa referència a les primeres dosis que van dirigides a aquests grups específics:

  • Residents i personal en centres de majors.
  • Personal sanitari i sociosanitari (primera línia i uns altres).
  • Grans dependents no institucionalitzats.

Així mateix, es posa l’accent que el Servei de Salut de cada Comunitat Autònoma contactarà amb les persones a les quals vacunarà, seguint l’ordre de priorització establit i es matisa que és important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre vacunació COVID-19 fins llavors.

D’altra banda, s’intenta respondre a preguntes freqüents com els beneficis de vacunar-se, si és obligatori fer-ho, si la vacuna té o pot tindre efectes secundaris i si després de vacunar-se es pot fer vida normal, entre moltes altres qüestions. Tot això, s’explica en el primer enllaç anteriorment indicat. També s’indica quines vacunes es tindran o està previst que es tinguen a Espanya.

D’altra banda, en el segon enllaç anteriorment indicat es fa una explicació detallada de les diferències i les coses en comú de cada tipus d’aquestes noves vacunes. També es detalla el funcionament d’elles i s’adjunten diferents tipografies específiques per a la seua millor explicació i enteniment.

Dins d’aquests accessos també es troben enllaços a altres documents i informació d’interés relacionada amb aquest tema.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia