(EFE) Un nou ‘escape room‘ per videoconferència que, alhora que entreté, promociona els productes nadalencs més típics d’Alacant, com el raïm del Vinalopó, el torró, els vins, el joguet, el xocolate de La Vila Joiosa i la magrana Mollar d’Elx.

Inspirat en els lemes ‘Alacant, província del Nadal’ i ‘el Nadal és valencià’, els enigmes, problemes i jeroglífics que es plantegen per a superar les proves d’aquesta original sala de fuita giren entorn d’aquests elements tan representatius de la província alacantina durant el Nadal.

El creador d’aquesta versió del popular joc, Jorge Rubio, ha explicat que l’objectiu és entretindre a famílies o grups d’amics via online en un moment especialment complicat per a compartir jocs físicament, a causa de l’obligat distanciament que imposa la pandèmia sanitària de la covid-19.

Rubio ha partit de la llegenda del Sinterklaas (sant Nicolás o Papà Noel en holandés) que diu que Papà Noel ix d’Alacant rumb al nord d’Europa per a repartir joguets per a elaborar aquest original ‘escape room‘ que es desenvolupa a través de la plataforma Zoom (el que garanteix que no hi ha contagis) i que s’estrenarà demà, 4 de gener.

El joc planteja que Santa Claus “s’ha quedat embossat” a Alacant (ciutat el patró de la qual és precisament sant Nicolás) per l’actual pandèmia sanitària i els participants en l’han d’ajudar-lo.

Per a això, hauran de resoldre una sèrie de proves i enigmes per a facilitar que el Pare Noel puga partir amb els seus regals rumb al Vell Continent.

I tot, en paraules de Rubio, “per a ajudar gratis a les persones a passar el glop del confinament tan bé com siga possible” durant aquestes dates tan assenyalades, al mateix temps que “descobreixen aspectes interessants de productes relacionats amb la teua terra”.

“Qualsevol pot jugar”, ha prosseguit abans de comentar que pot estar especialment recomanat per a familiars que no es poden veure físicament durant aquestes dates nadalenques per l’aïllament perimetral entre comunitats i que, mitjançant aquest joc, poden “divertir-se junts”.

El joc està concebut per a fins a huit persones amb proves dividides en grups de quatre, que han d’intercanviar informació en una labor col·laborativa després de proves proposades, algunes amb l’ajuda d’aplicacions online com Google Maps.

A través de Facebook, del correu electrònic info@alsakay.com o del telèfon 618 84 32 73, aquest ‘escape room‘ arriba després d’uns altres especialment dissenyats per Jorge Rubio per a territoris concrets.

És el cas d’un personalitzat per al xicotet municipi alacantí de Redován, on ha utilitzat per a les proves dades curioses i a vegades desconeguts de la seua història, com del passat àrab, o fites culturals com la presència del poeta Miguel Hernández.

També ha programat recentment un altre entorn de la magrana Mollar d’Elx i Crevillent, poblacions que acaparen el 80 per cent de la producció nacional d’aquesta fruita.

En el cas de la magrana, la sala de fuita inclou un misteri a esclarir recorrent el passat de la fruita en la península, des dels ibers o fenicis fins al jaciment arqueològic de la Alcudia, on s’han trobat restes de magrana carbonitzada i uns atuells amb la seua forma molt prop del lloc on es va trobar la famosa Dama d’Elx.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia