(EFE) Durant la matinada de Reis, del 5 al 6 de gener, hi haurà una massa d’aire fred plenament establida sobre la Comunitat Valenciana. Aquesta donarà lloc a temperatures molt baixes, amb registres sota zero a l’interior i amb gelades prop de la costa.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha emés un avís especial per a activar protocols preventius davant l’entrada d’una massa d’aire molt fred que s’espera que es mantinga fins al 10 de gener, amb mínimes que en punts de l’interior de la Comunitat poden aconseguir els 5 graus sota zero i en el litoral els zero graus.

Les temperatures més baixes es registraran aquesta matinada del dia de Reis, quan la massa d’aire fred estarà plenament establida sobre la Comunitat Valenciana, el vent estarà en calma i el cel estarà poc nuvolós, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

D’aquesta forma, per a la matinada de Reis s’esperen temperatures mínimes com els 4’4 graus sota zero de Morella, els 4’7 graus sota zero d’Utiel, els 3’3 graus sota zero d’Atzeneta del Maestrat, els 3’9 graus sota zero de Villena, els 2’3 graus baix de Xàtiva o els 0’2 graus de Villena.

En la costa, la matinada del 5 al 6 de gener s’esperen registres de 1’3 graus a València, 1’9 a Elx, 1’5 a Castelló, 2’4 a Vinaròs, 2’6 a Alacant, 2’8 a Xàbia i 3’3 a Gandia.

A més, està previst que entre el dijous i el diumenge es produïsquen pluges generalitzades, que en les cotes més altes podran ser en forma de neu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia