El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha convocat per a hui dimarts, 5 de gener, una reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront de la Covid-19, en la qual s’analitzaran les últimes dades i s’abordarà la possibilitat d’aplicar noves mesures.

La reunió, que començarà a les 10.00 hores, arriba després que en els últims dies la Comunitat Valenciana haja batut rècords de contagis i de morts a causa del Covid-19 des de l’inici de la pandèmia, com els 3.590 casos positius del 29 de desembre o els 70 morts d’un dia després.

I és que, abans de l’actualització d’aquest dilluns, la Comunitat Valenciana ja tenia la xifra més alta d’hospitalitzats de la segona ona, 1.865, mentre que la incidència acumulada a catorze dies era la més alta de la pandèmia, amb 390’73 casos per cent mil habitants.

Sanitat no contempla ajornar el reinici del curs escolar de moment

No obstant això, fins ahir dilluns, la Conselleria de Sanitat va indicar que de moment no contempla ajornar el reinici del curs escolar després de les vacances de Nadal i, com estava previst, el 7 de gener es reiniciaran les classes.

Segons fonts d’aquest departament de la Generalitat, des que començara el curs actual les aules s’han demostrat com un dels llocs més segurs.

La Conselleria de Sanitat, la d’Educació i, especialment, el personal docent han aplicat de manera efectiva i escrupolosa els protocols anticovid dissenyats a l’inici del període escolar.

D’aquesta manera, segons les mateixes fonts, “els contagis en aquest àmbit han estat molt controlats”.

Vacunació dels sanitaris

D’altra banda, la vacunació contra la Covid-19 del personal sanitari d’atenció primària de la Comunitat Valenciana començarà a principis de la setmana que ve, moment en el qual ja s’haurà administrat la primera dosi de la vacuna a tots els residents i treballadors de residències d’ancians i de persones amb diversitat funcional.

Així ho va assenyalar aquest dilluns la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a avaluar la situació actual de la pandèmia i informar-lo del ritme de les vacunacions.

La consellera ha explicat que aquest dilluns es va rebre un nou lliurament de la bovina Pfizer, 30.000 dosi que han arribat als aeroports de la Comunitat i ja s’han distribuït a les tres províncies per a continuar amb la vacunació en les residències d’ancians.

Barceló ha assegurat que entre el dilluns i el dimarts de la setmana que ve, l’11 i 12 de gener, s’haurà aconseguit l’objectiu previst que en totes les residències de majors i de persones amb diversitat funcional s’haja aplicat la primera dosi de la vacuna, de manera que a partir del 21 de gener es comence a inocular la segona dosi, com contempla el calendari de vacunació.

També entre l’11 i el 12 de gener es distribuiran les vacunes en atenció primària per a procedir a la vacunació del personal sanitari d’atenció primària, ha explicat la consellera.

El personal sanitari integra el segon grup de vacunació enfront de la Covid-19, i anirà rebent la vacuna d’acord amb la disponibilitat de dosi. “Quan s’autoritze la vacuna de Moderna i s’inicie la seua distribució, es començarà a vacunar a personal sanitari d’hospitals”, ha afegit Barceló.

Fins llavors, Pfizer té el compromís d’entregar al voltant de 30.000 dosi setmanalment a la Comunitat Valenciana, a raó de 10.000 dosi a la província d’Alacant; 5.000 en la de Castelló i 16.000 en la de València.

La Comunitat Valenciana va començar el diumenge 27 de desembre la vacunació enfront del coronavirus, amb 775 dosi de la vacuna de Pfizer en set residències de majors, i des de llavors “el programa s’està desenvolupant amb normalitat”, segons declara la Conselleria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia