(EFE) L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha establit l’alerta taronja en la Comunitat Valenciana per nevades que poden produir-se a partir dels 400 metres i aconseguir els 15 centímetres en les pròximes 24 hores.

L’emergència ha començat a les 00,00 hores i es prolongarà fins a les 24,00 hores d’aquest dijous 7 de gener.

L’alerta taronja estarà vigent a l’interior de la província d’Alacant, a l’interior nord de la de Castelló i a l’interior nord i sud de la província de València amb una probabilitat que oscil·la entre el 40 i el 70%.

A més, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha establit l’emergència per nevades nivell 0 a la província de Castelló pel risc de nevades per l’impacte de la borrasca Filomena i ha comunicada incidències per gel, nevades i torbs en 5 carreteres de la Comunitat Valenciana.

L’emergència nivell 0 afecta a les comarques castellonenques dels Ports i Baix Maestrat, han indicat fonts de la Generalitat.

Les carreteres afectades per gel, neu o torbs són l’autovia A-7 entre els punts quilomètrics 448 i 464 en el terme de mur d’Alcoi, a la província d’Alacant amb prohibició de circulació per a camions; l’autovia CV-80 en el quilòmetre 19,7 a Sax (Alacant) amb dificultats de circulació; la carretera CV-70 en el quilòmetre 4,5 a Alcoi amb prohibició de circulació per a camions; la carretera CV-800 en el quilòmetre 35 a Xixona amb prohibició de circulació per a camions; la carretera N-340 en el quilòmetre 792 a Alcoi amb dificultats de circulació; i en l’autovia A-3 en el quilòmetre 247 a Requena amb problemes de circulació.

Aquest dijous ha començat el dia amb pluges febles a Alacant, sud de València i de forma més dispersa en el nord d’aquesta mateixa província, encara que a les comarques de l’interior les precipitacions estan sent en forma de neu, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia