Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha obert la inscripció en la seua pàgina web consultar ací per a la cerca de 500 cursos gratuïts de formació per a persones desocupades.

Les persones desocupades inscrites en Labora poden sol·licitar ja una plaça en aquella oferta formativa que més els interesse per a millorar el seu currículum. Per a això, hauran d’accedir a Punt Labora a través de l’apartat de Formació. També es pot accedir a través de l’APP GVA Punt Labora.

Per a seguir fàcilment aquests passos, Labora ha posat a la disposició del públic general el tutorial ‘Com m’inscric a un curs de Labora‘ (consultar ací). No obstante, el personal orientador de Labora atiende a las personas que tengan dudas tanto para formalizar la inscripción como para conocer qué contenidos se adaptan más a su perfil profesional. La solicitud para recibir asesoramiento personalizado se puede tramitar de forma sencilla a través de la web, seleccionando la opción ‘Cursos de formación’ (consultar ací).

Entre els cursos destaquen aquells orientats a treballs d’atenció al públic, com a activitats administratives en l’atenció al client o aquells destinats a formació en perruqueria, servei de bar i cafeteria, operacions de lampisteria o seguretat informàtica, classes d’idiomes en els diferents nivells de perfeccionament, com a anglés o francés.

Així mateix, s’ofereixen cursos dirigits a persones amb intenció d’emprendre, com a creació i gestió de microempreses, i formació a altres sectors especialitzats, com el sanitari, amb atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, i altres cursos de perfeccionament, com Excel avançat i disseny de productes gràfics, entre molts altres continguts formatius.

Les persones desocupades poden també trobar cursos de soldadura, una de les professions amb més projecció en els últims anys o de dinamització d’activitats del temps lliure.

Els cursos de formació de Labora estan adaptats a les necessitats de cada territori i, cada any, es realitza una detecció de necessitats formatives amb l’objectiu d’oferir cursos que siguen útils a les persones desocupades i s’adeqüen a la realitat del mercat laboral valencià.

La formació es realitzarà tant els centres propis de Labora, denominats Labora Formació, com en centres col·laboradors. La majoria de les accions formatives oferides permeten que l’alumnat obtinga un certificat de professionalitat oficial que acredita la seua capacitació per a l’acompliment de la seua professió. Aquest tipus de certificats són especialment valuosos per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia