La Comunitat Valenciana ha iniciat aquest divendres, 8 de gener, el procés de vacunació del personal sanitari de primera línia mentrestant, en paral·lel, continua l’administració de vacunes als usuaris i treballadors de residències, ha informat la Conselleria de Sanitat.

El procés de vacunació a professionals sanitaris, tant en atenció primària com en hospitalària, es prolongarà durant tot el cap de setmana, han assegurat en un comunicat.

Es considera a aquest grup de professionals a aquells que tenen major risc d’exposició per dur a terme activitats en l’atenció directa de pacients *COVID (contacte estret i amb major temps d’exposició), així com per tindre major probabilitat de tindre contacte amb una persona amb infecció.

A més, aquest grup de població també està prioritzat pels principis de benefici social i reciprocitat.

La vacunació s’ha iniciat de manera simultània amb el repartiment de dosi de la vacuna de *Pfizer entre tots els Departaments de Salut de la Comunitat Valenciana.

La coordinadora d’infermeria del Centre de Salut Benimaclet de València, Isabel Cantarino, ha explicat la importància que té que els professionals sanitaris estiguen protegits amb la vacuna, “per a poder protegir la salut dels nostres pacients”.

L’infermer Roberto Martín i la infermera Laura Sebastián han sigut els primers professionals que han rebut la primera dosi de la vacuna en el centre de salut de Benimaclet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia