La Policia de la Generalitat Valenciana ha incrementat un 30% les inspeccions de control d’aforaments en les àrees comercials i grans superfícies de la Comunitat Valenciana per a assegurar el compliment de les restriccions, coincidint amb el primer cap de setmana de rebaixes. Doncs, s’espera una gran afluència de persones.

El Consell ha sol·licitat als representants de les principals associacions de centres comercials i grans superfícies que extremen les mesures de control per a previndre la propagació del coronavirus. En aquest moment l’aforament està fixat en un 30% de la seua ocupació màxima. Per això, se’ls ha sol·licitat que els sistemes de control compten en temps real el nombre de visitants que hi ha a l’interior dels establiments i que aquesta informació siga visible a l’entrada.

D’altra banda, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional també ha intensificat la vigilància de locals de restauració per a garantir que compleixen l’horari de tancament estipulat a les 17 hores.

La Policia de la Generalitat realitza serveis d’inspecció i control per a garantir el compliment de la normativa COVID-19 des de l’inici de la pandèmia. Des del mes de març de 2020, s’ha controlat el tancament de 42.623 establiments, s’han inspeccionat 15.127 locals i s’han sancionat 1.498. A més, s’han realitzat 24.892 advertiments a la ciutadania per incompliments de la normativa COVID-19 i s’han alçat 6.486.

 

Recomanacions OCU en Rebaixes

Encara que enguany les rebaixes es veuen afectades per restriccions en el comerç, existents en cada Comunitat Autònoma, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), han elaborat una sèrie de consells a tindre en compte abans d’eixir de compres.

1.Fer llistes del que es necessita. Pensar el que ens fa falta abans d’eixir de botigues és una bona manera d’evitar compres impulsives.

2. Saber que la normativa indica que els productes han d’haver format part de l’oferta habitual de l’establiment durant almenys un mes, i que la seua qualitat no pot ser diferent a la que tenien abans d’estar rebaixats.

3. Comprovar que els objectes rebaixats mantenen el seu preu original al costat del rebaixat, o bé que s’indica de manera clara el percentatge del descompte.

4. Encara que en alguns comerços s’estableixen unes condicions especials per a les compres en període de rebaixes (sobre les devolucions, l’acceptació del pagament amb targeta, etc.) saber que aqueixes condicions han d’estar clarament indicades i en un lloc visible per al consumidor.

5. Conservar el tiquet o factura simplificada de les compres. No s’ha d’oblidar mai que, si perd el tiquet, es perd també el dret a canviar, retornar o reclamar després de la compra.

6. Conéixer que el servei postvenda i l’aplicació de la garantia són iguals durant les rebaixes o fora d’aqueix període.

7. Tindre clar que, davant qualsevol problema durant les rebaixes, s’ha d’actuar igual que en qualsevol altre moment. En el període de rebaixes es retallen els preus, però mai els drets que es tenen com a consumidor.

8. El bon comprador de rebaixes no es resigna. Si no aconsegueix arribar a un acord amistós, s’ha de sol·licitar el full de reclamacions i plasmar la queixa en ella. És obligatori que tots els establiments compten amb fulles de reclamacions a la disposició dels seus clients.

9. En la mesura del possible, triar establiments adherits al sistema arbitral de consum, que ofereixen més garanties al consumidor (en cas de desacord es prestaran a resoldre les seues diferències amb el client d’una manera ràpida i gratuïta).

10. I si el problema persisteix, no cal conformar-se, s’ha de reclamar a una instància superior. Reclamar és un dret del consumidor que farà que el servei millore.

Sobretot, recorda que el més important és comprar només el que realment es necessita i no renunciar a cap dret.

Rebaixes en el Comerç Local de Bétera

D’altra banda, cal indicar que en el Comerç Local de Bétera també s’han iniciat les rebaixes en alguns comerços. Encara que l’inici d’aquestes hagen començat marcades per les restriccions de la Covid-19 i de la borrasca Filomena, diferents establiments del municipi compten des de dijous passat, 7 de gener, amb diferents descomptes que arriben fins al 50%.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia