Bétera ha posat a la disposició de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives una parcel·la municipal on situar una Residència i un Centre de Dia per als majors de Bétera. Per aquest motiu, el Director d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan Alcocer,  ha visitat Bétera acompanyat de l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i la regidora actual de Drets Socials, María Segura, per a valorar les infraestructures necessàries per a la població de la tercera edat d’aquesta localitat.

La visita ha començat presentant la parcel·la municipal. Durant la trobada s’ha visitat, a més, les instal·lacions de Casa Nebot ja que les pretensions de la Conselleria se centren en remodelar i adequar les instal·lacions per a situar allí mateix una residència havent de renunciar al Centre Integral de Majors (CIM) i havent de construir en els mateixos jardins un espai annex per a incorporar els serveis del CIM ja que aquesta construcció hauria de complir amb l’edificabilitat i la normativa de Casa Nebot.

D’aquesta manera, la parcel·la compta amb més de 9.000 metres quadrats que es dedicarien íntegrament a la cura i el suport dels majors de Bétera i l’espai es veuria complementat amb el Centre Integral de Majors (CIM), que tal com advoca el Consistori, ha de construir-se en l’edifici de Casa Nebot i al qual únicament li falta el visat de Conselleria.

En aquest sentit, cal recordar que en la passada legislatura (2015-2019), des de la regidoria de Drets Socials es va encetar el procediment per a ubicar a Casa Nebot un centre integral de majors. De fet, el passat mes de novembre, l’antiga responsable d’aquesta àrea en la passada legislatura, Raquel Puig, manifestaba en aquest diari el següent: “Este expedient continua en marxa, ara bé, també és cert que una vegada materialitzat el Centre Integral de Majors, Casa Nebot continuarà tenint espai suficient per a ubicar altres instal·lacions, per tant, la idea és que l’actual Equip de Govern propose Bétera perquè entre dins del Pla d’Infraestructures Socials, pla depenent de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”.”

I és que aquesta classe d’infraestructures són una reivindicació històrica.

D’altra banda, durant la reunió, la regidora María Segura també ha posat sobre la taula la necessitat que Bétera compte amb un centre ocupacional i una residència per a persones amb diversitat funcional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia