L’any passat, concretament divendres 17 de gener, va tindre lloc la primera “Passejà de coets” que es va realitzar per a celebrar Sant Antoni a Bétera. D’aquesta manera, van donar inici el actes d’aquesta celebració.

Aquest acte donava el seu tret d’eixida des de les Coves fins al Passeig de l’Albereda. En aquest esdeveniment van participar les Obreres i Majorals de 2020 i les tres penyes coeteres: Amics del Coet, Vol Lliure i Fogoners. Aquesta va ser una cercavila de coets per parelles, complint amb totes les mesures de seguretat.

Amics del Coet va participar amb 50 socis de l’associació, Vol Lliure amb 82 persones i Fogoners també amb quasi 50 membres. Les Obreres i Majorals de 2020 també assistiren a aquesta Passejà, la qual va estar encapçalada per una batucada organitzada pel Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB). Per a preparar-se per a aquesta batucada, va haver-hi un taller abans impartit per Rafa Navarro, gran professional i especialista en aquesta classe de música, amb material instrumental cedit per Percufest. Més de 40 persones van participar en aquesta batucada. Les autoritats municipals i la xaranga Xe que bo van tancar aquesta cercavila.

La Passejà recorregué diversos carrers del municipi fins a arribar a l’Albereda de Bétera. Abans de les 21.00 hores, la Penya coetera “Foc Seguit” de Xeraco (agermanada des de fa 5 anys amb Vol Lliure) va oferir un correfoc. Així, finalitzava la primera part d’aquesta gran festivitat.

Recuperem la fotogaleria d’imatges realitzada pel nostre equip durant la citada vesprada i oferim alguna més cedida pel veí de Bétera Raúl Campos i Cremades, membre de Fogoners i professional del sector audiovisual. També podeu veure més imatges sobre aquest dia al Facebook de Vol Lliure, cortesia de Vicent Bes i Piá (Bes Aaudiovisual), fent clic ací. En una pròxima publicació oferirem un especial de vídeos d’aquest mateix dia de diferents penyes.

  • Imatges cedides per Raúl Campos Cremades (fogoners):
  • Imatges de Betera.com

Imprimir article
Comenta aquesta notícia