La Junta Local Fallera de Bétera va publicar ahir divendres, en les seues diferents Xarxes Socials, un comunicat oficial on indicava que després de la reunió de la taula de seguiment totes les Juntes Locals de La Comunitat Valenciana i la Generalitat Valenciana han decidit que les Falles 2021 s’ajornen fins el segon semestre de l’any a causa de l’actual situació sanitària.

I és que la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, va traslladar al sector faller que “març queda descartat per a la celebració de les Falles” i ja treballen a buscar esdeveniments culturals fallers que es puguen celebrar en el segon semestre de l’any.

Així ho va explicar Navarro a les agències de comunicació, després de la reunió de la vesprada amb l’Ajuntament de València i representants del món faller i va assegurar que no s’ha concretat quines celebracions podrien ser però que igual que hi ha cites culturals amb control d’aforament, màscares i distància de seguretat, es buscarà “esdeveniments culturals fallers per a celebrar-los en el segon semestre”.

“Estem en el pitjor moment de la pandèmia i fent front a aquesta tremenda ona però estem parlant d’ací a diversos mesos vista i treballem perquè alguns esdeveniments culturals fallers es puguen celebrar”, ha indicat, a l’una que ha assegurat que s’han emplaçat per a reunir-se “més endavant per a les concrecions.

El president de la Junta Central Fallera (JCF) i regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, va confirmar després de la reunió que “desgraciadament”, Navarro els “ha constatat de manera oficial que serà impossible, com portem setmanes intuint i donant per fet, la celebració de la setmana fallera en les seues dates tradicionals”.

“Ens ha instat a treballar propostes de cara al segon semestre de l’any i amb les restriccions que siguen necessàries”, ha afegit i ha informat que es comunicarà “personalment” amb els president de les comissions falleres, amb la JCF i amb el Consell Rector per a traslladar-los aquesta informació.

Ha apuntat que ara s’obri “un període de reflexió conjunta per a prendre decisions” i ha afegit que proposaran un calendari per a tractar els assumptes que els estan fent arribar les comissions sobre qüestions organitzatives com l’elecció de president o de vocals i el tancament de comptabilitat per a tancar l’exercici 2020-21.

“Amb aqueixa finalitat he convocat un Ple Extraordinari de JCF per a dimarts que ve, dia 19”, ha informat Galiana, que ha insistit que seran “conseqüents amb totes les mesures sanitàries decretades per les autoritats competents” i continuaran posant “sempre per davant la salut de tot el col·lectiu”.

A més, ha mostrat la seua intenció de mantindre reunions “al més prompte possible” amb amb representants dels diferents col·lectius, federacions, gremis, directiva, delegats i delegades de JCF “per a valorar l’actual situació, el futur de la nostra festa i les possibles ajudes als sectors implicats”.

També ha oferit a la secretària autonòmica la possibilitat de comptar amb els casals com a centre logístics per a ajudar en la vacunació.

“Els fallers i les falleres hem estat, estem i estarem per a ser part de la solució. Les Falles són molt més que una festa, som cultura i som solidaritat”, ha defensat i ha assegurat que instarà a la resta d’administracions públiques la seua “implicació activa en la reactivació” de les Falles i el seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Ha recordat que des que el passat 10 de març es van suspendre les Falles, s’ha mostrat “un comportament exemplar en l’organització de les diferents activitats fetes fins ara” i s’ha mostrat “convençut” que continuaran fent-ho.

“Haurem de valorar i treballar les repercussions econòmiques, però les Falles no pararan. Ens reinventarem, ens cuidarem i, quan siga possible i les autoritats sanitàries així ho consideren, tornarem a eixir al carrer per a celebrar que volem acabar amb tot allò que no ens agrada i donar vida a coses millors”, ha conclòs.

A més de Galiana i Navarro, van estar en la reunió la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, i representants de les Juntes Locals i de la Interagrupació de falles.

A continuació, adjuntem el comunicat publicat per Junta Local Fallera de Bétera a les seues Xarxes Socials:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia