Cada 17 de gener és Sant Antoni. Tots els anys, el diumenge més proper a aquesta data es celebra la benedicció dels animals  en honor a Sant Antoni. Enguany, ha coincidit exactament el mateix dia, però la benedicció de les mascotes de les veïnes i veïns de Bétera no ha pogut dur-se a terme a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Normalment, cap a les 12.00 hores, el recinte de l’Albereda de la localitat acull la tradicional benedicció dels animals a càrrec del rector de l’Església de la Puríssima Concepció.

La Germandat ‘La Dolorosa’ és qui sempre s’encarrega de col·laborar amb el rector en la benedicció, donant els tradicionals rotllets a cada animal beneït. A més a més, l’any passat en aquesta festa també es va involucrar una altra associació, a banda de ‘La Dolorosa’ que va dur a terme la seua tasca habitual. Es tracta de l’associació de cavallistes, formada per uns 23 membres. Ambdós agrupacions van encarregar-se de fer entrega dels rotllets i diversos regalets per als animals beneïts.
Així, en 2020 a les 10.00 hores, els cavallistes es van concentrar al Jonqueral de Bétera. Allí es va convidar a un esmorzar popular als cavallistes, carreters i genets. Posteriorment a la missa habitual dels diumenges de l’Església de la Puríssima, tenia lloc la benedicció. El recorregut es va canviar i els cavallistes eixiren en fila seguits. La dolçaina i el tabal van anar a per ells  per a acompanyar-los cap a la benedicció.
A banda, cada any, la Colla de Campaners de Bétera també realitza els tocs de campana corresponents a la celebració. Enguany, només tocaran per a la missa sent aquest l’horari: tres vols menors d’avís a missa (11.00, 11.15 i 11.30 hores), elevació i volteig menor final.
A continuació, adjuntem una selecció d’imatges de la benedicció d’altres anys (des de 2020 a 2014):
Imprimir article
Comenta aquesta notícia