Dissabte passat al matí, 16 de gener, Betera.com va passar un matí a la terrassa del Col·legi ‘Nuestra Señora del Carmen‘ de Bétera per a ser testimoni de la pujada i col·locació de la campana Carmen Luisa en la seua espadanya. Cal recordar que aquesta ha sigut restaurada per part de l’empresa Electrorecamp S.L i ha estat estat exposada des de el mes d’octubre a la capella del citat centre educatiu.
La veu d’aquesta campana que data de l’any 1888, es trobava originàriament ubicada en la torre 6 de la Casa Castell de Bétera. Ara, tornarà a escoltar-se com antigament, ja que s’han recuperat els seus tocs tradicionals i sobretot el seu volteig. Doncs, fins a ara era realment impossible i perillós.
Desde la Colla de Campaners de Bétera han volgut mostrar el seu agraïment pel suport mostrat per part de la Junta de Montes de la localitat en voler recuperar part del patrimoni campaner amb una peça del segle XIX.
A continuació, us oferirem unes imatges del matí de la pujada i demà compartirem també un vídeo.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia